Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Na Bystričanov číha nástraha. Končia s hlavami v korunách stromov

Krásne kvitnúce kvety a stromy sú pastvou pre oči. Niekedy sa však rozkonária až tak, že ľuďom prekážajú. Problém nastal aj na bystrickej ulici, odkiaľ vám prinášame fotoreportáž!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Bystričanov číha nástraha. Končia s hlavami v korunách stromov
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Problémy Bystričanov sa nekončia rozpadnutými cestami či chodníkmi v meste. Svoje o tom vedia aj tí, ktorí sa v posledných dňoch vybrali na prechádzku popri hlavnom ťahu v meste, od Štadlerovho nábrežia k Národnej ulici. Z areálu Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB čnejú nad chodník rozkonárené stromy, na ktoré nás upozornili naši čitatelia.

Na problematický úsek sme sa boli pozrieť aj osobne. A skutočne, na niektorých miestach sa konáre ohýbajú nad chodníkom tak nízko, že sme sa museli krčiť. Sú tak nástrahou nielen pre zadívaných chodcov, ale aj cyklistov. „Pozeral som na chvíľu do mobilu a zrazu som pocítil v tvári konáre. Bolo by fajn, keby sa s tým niečo urobilo,“ posťažoval sa nám v správe Marek (22). Oslovilo sme preto samotnú fakultu UMB.

„V týchto dňoch rokujeme s firmou Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES), či a ako je možné zelenú vegetáciu upraviť tak, aby neboli porušené predpisy ohľadom životného prostredia. Na základe ich odborného posúdenia začneme v danej veci konať. Vážime si postrehy obyvateľov mesta a do budúcna radi odkomunikujeme ich postrehy osobne,“ uviedla stanovisko Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB pre spravodajský portál Bystrica 24 Zuzana Ševčíková, referent marketingovej komunikácie UMB.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako vyzerá problematický úsek bystrického chodníka!

Čítajte tiež:

VIDEO: Klobúk dole. Film natáčaný blízko Bystrice zožal parádny úspech v USA!

FOTO: Bystrický hubár prezradil svoje lokality. Ako si spomína na stret s medveďom?

FOTO: Rozkonárené stromy v meste trápia Bystričanov
12
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM