Správy

FOTO: UMB sa môže pochváliť novinkou. Bývalá posilňovňa sa zmenila na nepoznanie

Filozofická fakulta UMB už môže využívať nový telovýchovný objekt. Pozrite, čo všetko sa v ňom nachádza!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: UMB sa môže pochváliť novinkou. Bývalá posilňovňa sa zmenila na nepoznanie
8
Galéria
Zdroj: UMB

Filozofická fakulta Univerzity Mateja Bela (FF UMB) v Banskej Bystrici už môže využívať novú telovýchovnú budovu, ktorá vznikla prestavbou a komplexnou rekonštrukciou bývalej posilňovne, a to v rekordnom čase, za deväť mesiacov. Na jej slávnostnom otvorení sa v stredu zúčastnili rektor UMB Vladimír Hiadlovský, ako aj vedenie fakulty, študenti a hostia.

Ako konštatoval prodekan pre rozvoj FF UMB Ivan Šuša, od prestavby objektu očakávajú skvalitnenie vyučovacieho procesu svojich študentov i celej univerzity, rovnako rozšírenie ponuky rôznych mimoškolských aktivít či iných služieb.

„Okrem rekonštrukcie vznikla nadstavba. Na prvom podlaží je štandardný priestor pre diagnostické centrum zamerané na výskum v športe, ale i na prezentáciu nových trendov vo vzdelávaní a praxi v rámci vyučovacích predmetov. Na podlaží je vytvorený priestor na aktivity kardiozóny, prípadne môže slúžiť ako učebne. Vybavenie dopĺňajú potrebné šatne, sociálne zariadenia a kancelária pre vyučujúcich. Na ďalšom poschodí vznikol priestor pre špecializované učebne – úpolová telocvičňa a posilňovňa,“ priblížil Šuša.

Ako dodal, v novom objekte vybudovali zázemie pre vonkajší športový areál, samostatné šatne, sociálne zariadenia a technické priestory na údržbu areálu.

Pozrite si nový telovýchovný objekt v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Filozofická fakulta UMB už môže využívať nový telovýchovný objekt
8
Galéria
Zdroj: UMB
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM