Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Úchvatný pohľad na masu cyklistov. Vyrazili z bystrického gymnázia

Bystrickí študenti zažili piatok, aký by si priala asi väčšina študentov. Nepresedeli ho v laviciach školy. Vydali sa na jedinečnú cyklojazdu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Úchvatný pohľad na masu cyklistov. Vyrazili z bystrického gymnázia
Foto: Mia Anderlová

Štvrtáci z Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského (GJGT) pri príležitosti 40. výročia založenia školy zorganizovali špeciálnu akciu, "Tajácku cyklo40“. Podporili ju aj bývalí absolventi a priatelia školy. V piatok sa tak neučilo a do pedálov šliaplo 250 žiakov a 18 učiteľov školy.

Čítajte tiež: Cyklovýjazd, aký sme v Bystrici ešte nezažili. Do pedálov šliapne 250 gymnazistov

„Trasa viedla od GJGT do Vlkanovej – Fort Geronimo, kde mali účastníci krátku pauzu na občerstvenie a oddych. Za dozoru zdravotníkov a polície sa potom vrátili naspäť do školy,“ uviedla pre spravodajský portál Marianna Anderlová, koordinátorka pre Žiacku školskú radu pri GJGT.

„Ďakujem za pomoc pri zabezpečení akcie policajnému zboru a záchranárom Červeného kríža. Ľudia reagovali pozitívne, zastavovali sa, kývali, dokonca aj deti z MŠ kývali a povzbudzovali. Zo strany všetkých zúčastnených bola akcia hodnotená veľmi pozitívne,“ povedala riaditeľka gymnázia Mária Sochorová.

„Po hlasnom pokriku "Hip hip hurá!“ sa účastníci rozišli s úsmevom na tvárach a s pocitom, že sú hrdí byť študentmi našej školy," dodala Anderlová so slovami, že takýchto akcií by mohlo byť rozhodne viac.

Pozrite si veľký cyklojazdu bystrických gymnazistov v našej fotogalérii!

Čítajte tiež: Bicyklom z Podlavíc po Hušták? Nová cyklotrasa už vo fáze stavebného povolenia

V OBRAZOCH: Bystrickí gymnazisti zažili veľkú cyklojazdu
34
Galéria
Foto: Mia Anderlová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM