Jakub Forgács Iné športy Šport

Cyklovýjazd, aký sme v Bystrici ešte nezažili. Do pedálov šliapne 250 gymnazistov

Stovky ľudí na bicykloch, to sa len tak nevidí. Už onedlho vyrazí špeciálna kolóna priamo z Bystrice. Čo vytiahne mladých študentov na dve kolesá?

Ilustračný obrázok k článku Cyklovýjazd, aký sme v Bystrici ešte nezažili. Do pedálov šliapne 250 gymnazistov
Zdroj: Dnes24.sk

Študenti Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského na pár hodín opustia lavice školy a spoločne nasadnú na bicykle. Nestane sa tak náhodou. Nevšedná športová akcia je súčasťou podujatí k 40. výročiu založenia školy.

„Celý školský rok 2016/2017 je pre nás jubilejný a toto významné výročie školy si chceme pripomenúť niekoľkými podujatiami. "Tajácka cyklo40“ je projekt žiakov 4. ročníka, ktorí začali s prípravou už na konci minulého školského roka," uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 riaditeľka Gymnázia J. G. Tajovského, Mária Sochorová.

Čítajte tiež: Najnovšie REBRÍČKY slovenských škôl sú na svete. Ako sa darilo bystrickým?

„Cykloakcia sa koná v piatok 23. septembra 2016 na trase – Gymnázium J. G. Tajovského – Vlkanová a späť. Každý účastník dostane tričko s logom, vyrobené vďaka sponzorom. Do akcie sa zapája 250 žiakov školy a 18 učiteľov,“ pokračovala riaditeľka.

Touto akciou chce škola podporiť projekt Banská Bystrica – Európske mesto športu 2017. „Pre ostatných žiakov je pripravený špeciálny program – návšteva filmového predstavenia,“ dodala Sochorová.

Pozrite si v našej fotogalérii bystrické Gymnázium Jozefa Gregora Tajovského!

Čítajte tiež: FOTO: Ovocná stena či kamenný litofón. V Badíne vyrástla záhrada, ktorá učí

Bystrické Gymnázium J. G. Tajovského v OBRAZOCH
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM