Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Špeciálna akcia spojila Bystricu so svetom. Parkom bežali 2 a pol ročné dievčatko aj viceprimátor!

Hoci počasie neprialo, úsmev nikomu nezamrzol, skôr naopak. V banskobystrickom Mestskom parku sa predviedli desiatky bežcov od mladých po najstarších. Svojou troškou sa pokúsili prispieť k pokoreniu svetového rekordu!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Špeciálna akcia spojila Bystricu so svetom. Parkom bežali 2 a pol ročné dievčatko aj viceprimátor!
Zdroj: HADVEO

V New Faces Aréne v Mestskom parku sa po prvýkrát konala špeciálna akcia, Svetový deň orientačného behu. Toto celosvetové podujatie zožalo úspech. „Napriek tomu, že bolo zlé počasie takmer celý deň, akcia bola úspešná. Bola súčasťou celoslovenského podujatia s účasťou viac ako 1000 bežcov, pričom v Banskej Bystrici sme mali vyše 100 pretekárov,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 Igor Patráš z ŠK HADVEO.

Najmladšia účastníčka mala podľa Patráša iba dva a pol roka a najstarší 73. „Behu sa zúčastnil aj viceprimátor Martin Turčan, poslanec Matúš Molitoris či brankár Dukly Peter Boroš,“ spomenul zaujímavé mená.

V rámci celosvetového World orienteering day bolo cieľom, prekonať rekord z roku 2003, kedy sa zúčastnilo takejto akcie 200 000 ľudí. „Teraz sa ešte nedá povedať, či sme prispeli aj k novému svetovému rekordu, lebo sa stále zbierajú údaje. Do nejakých piatich – siedmich dní by mohli byť kompletné,“ vysvetlil Patráš. Na oficiálnej stránke bolo v čase vydania článku vyše 156 000.

Komu sa na špeciálnej akcii v parku páčilo, dočká sa opäť. Určite ju zopakujeme budúci rok, keďže už pred konaním bol veľký záujem. Na celom svete sa bežalo na viac ako 2 500 miestach. Medzinárodná federácia teda vydala správu, že sa akcia zopakuje," povedal.

V Banskej Bystrici však plánujú aj projekt stálych kontrol v parku. „Ľudia si budú môcť vytlačiť mapu s kontrolami a prebehnúť sa, kedykoľvek budú chcieť. Chystáme aj ďalšie akcie, napríklad v júli bude podobný beh na Urpíne,“ dodal Patráš so slovami, že bude aj súčasťou Maratón tour.

Čítajte tiež:

Do útoku baranov sa vracia Kafka. Bystrica získala aj dvojicu obrancov!

Stráviť víkend s knihou doma či v posteli? V uliciach Bystrice to cez voľné dni bude žiť

FOTO: Svetový deň orientačného behu v Bystrici
5
Galéria
Zdroj: HADVEO
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM