Jakub Forgács Iné športy

Akcia, akú v bystrickom parku ešte nezažili: Labyrint aj pokus o prispenie k svetovému rekordu!

Ak tiež obľubujete pohyb, máme pre vás tip na nevšedné podujatie. Priamo v Mestskom parku sa bude behať podľa mapy. A každý účastník sa počíta. Cieľom je totiž nový svetový rekord!

Ilustračný obrázok k článku Akcia, akú v bystrickom parku ešte nezažili: Labyrint aj pokus o prispenie k svetovému rekordu!
Zdroj: HADVEO

„Svetový deň orientačného behu je názov akcie, ktorú organizujeme v Banskej Bystrici po prvýkrát. Ide o celosvetové podujatie, kedy sa na viac ako 1 500 miestach bude bežať niečo podobné,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 Igor Patráš z ŠK HADVEO so slovami, že na Slovensku sa beží ešte v ďalších štyroch mestách.

Akcia sa bude konať v New Faces Aréne v Mestskom parku 11. mája od 10:00 v vstup na ňu je voľný. „Zúčastnia sa základné a stredné školy, ktoré to majú ako krajské kolo v orientačnom behu. Popri tom sa od 12:00 do 16:00 môže zúčastniť ktokoľvek, kto bude mať chuť si zašportovať v mestskom parku,“ pokračoval Patráš. Ako spomenul, bežec absolvuje jednoduchú trať po parku. Následne obdrží pamätný diplom.

Súčasťou podujatia bude v New Faces Aréne postavený aj orientačný labyrint. „V labyrinte budú umiestnené kontroly a úlohou pre účastníka bude, čo najskôr sa dostať k jednotlivým kontrolám po poradí,“ vysvetlil.

V rámci celosvetového World orienteering day je cieľom, prekonať rekord z roku 2003, kedy sa zúčastnilo takejto akcie 200 000 ľudí. „My sa pokúsime k rekordu prispieť bežcami z Banskej Bystrice,“ dodal Patráš.

Čítajte tiež:

Štart nového mesiaca so šikovným prehľadom. Čo prinesie prvý májový týždeň v Bystrici?

FOTO: Bystrickí gymnazisti idú príkladom. Vyčistili ihriská aj mestský parčík

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM