Ivana Kováčiková Rôzne

FOTO: Sokoliari, klauniáda aj Celeste Buckingham. MDD pod Pamatníkom SNP pritiahlo davy

Bystričanov neodradilo ani zamračené počasie. Medzinárodný deň detí prišli osláviť, ako sa patrí. Pod Urpínom nechýbali osvedčené atrakcie a veselá zábava. Nájdete sa na fotkách z vydarenej akcie?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Sokoliari, klauniáda aj Celeste Buckingham. MDD pod Pamatníkom SNP pritiahlo davy
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie venované deťom otvorila v piatok popoludní Burácka rozprávka. Neposedných šibalov zaujali ukážky práce hasičov, mestskej polície a zdravotníkov z Červeného kríža. Deti sa mohli pozrieť dovnútra profesionálnych áut a nechýbala ani tradičná mydlová pena. V parku si mohli pozrieť aj ukážku šermu a najrôznejšie historické zbrane. Sokoliari priniesli so sebou aj dravé vtáky a sovy rôznych veľkostí. Deti sa mohli s vtákmi odfotiť a tí odvážnejší ich aj pohladkali.

Pre deti všetkých vekových kategórií boli pripravené nielen tvorivé dielne, ale aj rôzne športové hry. Atmosféru dotvárali kolotoče, skákacie hrady ale aj cukrová vata, či iné pochúťky. Malí oslávenci sa tiež mohli odfotiť s maskotom Mimoňa alebo zahrať sa s hercami na veľkých chodúľoch. Hitom bola aj jazda na hojdacích koníkoch na kolieskach.

O svoje pocity sa s nam podelila aj mamička Radka, ktorá prišla s vyše ročnou Zojkou. „Super pre nás rodičov, lebo si môžeme pochutnať na kávičke, deti pomlsať a všetci sa spolu zabaviť a hlavne vyšantiť v pene,“ povedala. Mamička ocenila nielen tvorivé dielne. "Je to super, pre malých aj veľkých, a to, že tam boli nielen atrakcie, skákcie hrady a kolotoče, ale aj tvorivé dielne a takisto aj pohybové a pohybovo-motorické hry.

Pódiový program prestavoval nekončiacu zábavu. Na začiatok to bola rozprávka Princezná a drak. Takto si nielen najmenší mohli pripomenúť odveký boj dobra so zlom. Veľa zábavy, tanca, spevu a všakovakých hier so sebou priniesla aj Klauniáda. Hlavným bodom programu však bola známa slovenská speváčka, ktorá prerazila v Československej superstar. Mladým Bystričanom zaspievala Celeste Buckingham. S fanúšikmi sa rada odfotila a rozdala aj autogramy. Podujatie pre najmenších ukončil denný ohňostroj z farebných konfiet.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako vyzerala oslava MDD v banskobystrickom parku pod Pamätníkom SNP!

Čítajte tiež:

Deň detí pre bábätká v bystrickej nemocnici. Dostali darček, ktorý zachraňuje životy

Pílenie dreva, plieskanie bičom aj krojovanie. Na bystrickej škole ožijú tradície

FOTO: MDD v Bystrici na výbornú. Detská radosť a zábava
26
Galéria
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM