Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Mladý Bystričan prerazil vo svete. Jeho komiksy poznajú v USA aj v Kolumbii

V Bystrici sa narodilo mnoho šikovných ľudí. Dôkazom je aj Martin Lacko, ktorého vďaka komiksom spoznali aj za hranicami.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mladý Bystričan prerazil vo svete. Jeho komiksy poznajú v USA aj v Kolumbii
15
Galéria
Foto: Martin Lacko

Martin Lacko je rodený Banskobystričan, aktuálne žijúci v Prahe. Po absolvovaní Gymnázia Mikuláša Kováča vyštudoval ilustráciu a grafiku na Vysokej škole uměleckoprůmyslovej v Prahe a práve robí prijímačky na maľbu na Akademiu výtvarných umění v Prahe. No napriek tomu, že ešte iba študuje, už teraz ho poznajú vo svete vďaka komiksom, ktoré tvorí priamo na počítači

„Pokiaľ sa nejedná o komiks podľa literárnej predlohy, text si píšem sám, nespolupracujem so scenáristami.“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 Lacko, ktorý doplnil, že inšpirácie k tvorbe čerpá na internete aj mimo neho.

Paleta Lackových výtvorov je vskutku pestrá. Témami jeho práce sú fantastika (hlavne sword'n sorcery, dungeony), násilie, móda, modelky, utrpenie/trpi­teľstvo, ženy a dievčatá.

Mladého umelca sme sa spýtali aj na to, kde všade už mohli ľudia vidieť jeho výtvory. „Moje komiksy a autorské ilustrácie sa objavili napríklad vo Vice, Le Dernier Cri, Kuš!, Stripburger a samozrejme, aj v českcýh časopisoch a menej známych zinoch v Nemecku, USA, Británii, ale napríklad aj v Kolumbii,“ povedal Lacko.

Pozrite si v priloženej fotogalérii úryvky komiksov mladého Bystričana!

V OBRAZOCH: Komiksy mladého Bystričana poznajú aj vo svete
15
Galéria
Foto: Martin Lacko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM