Jakub Forgács Iné športy

FOTO: 10-ročná skokanka na lyžiach zo Seliec boduje. Tamara žne medzinárodné úspechy

Skočiť desiatky metrov na lyžiach by si netrúfol hocikto. Mladej skokanke Tamare Mesíkovej sa podarilo poraziť aj poľskú líderku. Na stupienkoch stála hneď niekoľkokrát!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: 10-ročná skokanka na lyžiach zo Seliec boduje. Tamara žne medzinárodné úspechy
9
Galéria
Foto: Marián Mesík

Tamara Mesíková, ktorú ostatné deti prezývajú Tami, má iba 10 rokov, no už teraz sa môže pochváliť obdivuhodnými výsledkami. Hoci mladá skokanka Ski Clubu Selce trénuje iba dva roky, už žne medzinárodné úspechy. 24. januára vyhrala v Poľsku I. miesto v preteku LOTOS CUP Zakopané na mostíku K 38 a o deň neskôr v preteku LOTOS CUP Zakopané na mostíku K 38 III. miesto.

„Ako tréner to hodnotím veľmi pozitívne, nakoľko na tomto mostíku K38 začala skákať len deň pred pretekmi, prvýkrát a na snehu. V preteku hneď v prvom kole skočila 30,5 m čo bol jej osobný rekord a veľké prekvapenie pre všetkých, nakoľko ani poľská líderka Sara Tajner neskočila toľko, ale len 28,5 m,“ uviedol Tamarin tréner Marián Mesík.

„Skákalo sa mi veľmi dobre a tešila som sa na tento mostík. Som rada, že sa mi podarilo vyhrať, aj keď v druhom preteku ma poľská líderka Sara Tajner porazila. Je to pre mňa veľká motivácia,“ doplnila úspešná skokanka.

„Pre náš klub je to zatiaľ najväčší medzinárodný úspech nakoľko fungujeme len od decembra 2014, kedy bol club založený,“ povedal Mesík so slovami, že Tamara sa zúčastnila aj pretekov v Českej republike, kde obsadila III. miesto v Kozloviciach na Beskydskom turné a je aj majsterkou Slovenska v jej kategórii.

Za selčiansky klub pretekala aj Zuzka Galisová, ktorá obsadila VII. miesto a to neskáče ani rok. Veľký úspech za bystrických skokanov dosiahol aj Hektor Kapustík z KPSL Banská Bystrica, ktorý obsadil II.miesto

„Poľsko je momentálne svetová špička v skokoch na lyžiach, preto to hodnotím ako vynikajúce výsledky, kde nám toto môže pomôcť do ďalšej práce a zlepšeniu pre celý slovenský skokanský šport,“ dodal Mesík.

Pozrite si zábery z úspešných pretekov mladej Tamary v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Obdivuhodný úspech mladej skokanky Tamarky (10) zo Seliec
9
Galéria
Foto: Marián Mesík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM