Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Jarná Bystrica z výšky ako na dlani. Takéto úchvatné sú výhľady zo Skalky

Naše mesto je krásne v každom ročnom období. My sme sa na Bystricu pozreli z miesta, ktoré čnie vysoko nad ňou. Vybrali sme sa na jarnú túru na Skalku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Jarná Bystrica z výšky ako na dlani. Takéto úchvatné sú výhľady zo Skalky
26
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Prednedávnom ste sa na našom portáli mohli dočítať o Görgeiho tuneli v Kremnických vrchoch. Ide o historický unikát, ktorý prepája Bystricu s Kremnicou. Počas jarnej túry na toto miesto sme však zablúdili aj na neďalekú Skalku (1231,6 m.n.m.), aby sme vám mohli priniesť zábery výhľadov na naše mesto.

Zo smeru od Bystrice sa dá dostať na Skalku turistickou trasou z Tajova, ale aj z Králik. My sme zvolili prvú z alternatív. Po asi troch hodinách sme vystúpili k spomínanému tunelu a po ďalšej polhodine sme stáli na Skalke, pod televíznym vysielačom Suchá hora.

Naskytol sa nám krásny výhľad na Banskú Bystricu, ale aj Nízke Tatry, Panský diel, Majerovu skalu, či Kremnické vrchy. Zábery si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Cestou späť sme schádzali smerom na Králiky. Pri zostupe sme absolvovali aj všetkých 731 schodov skokanského mostíka a po necelej hodine sme dorazili ku králickému vleku, odkiaľ sme pokračovali ďalej do dediny.

V OBRAZOCH: Výhľady na Banskú Bystricu zo Skalky
26
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM