Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Bystrickí Duklisti vybojovali v časovke na majstrovstvách SR všetky 3 medaily

Tak tomu sa povie ovládnutie časovky! Cyklisti bystrickej Dukly sa opäť predviedli senzačnými výkonmi. Tentoraz na majstrovstvách Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrickí Duklisti vybojovali  v časovke na majstrovstvách SR všetky 3 medaily
7
Galéria
Zdroj: Dukla Banská Bystrica

Titul majstra SR, kompletné pódium kategórie elite, bronzová medaila v kategórii U23, doplnené siedmimi miestami v top 10 celkového poradia časovky a ziskom 95 bodov UCI. Taká je bilancia výsledkov našich jazdcov po prvom vrchole domácej sezóny v cestnej cyklistike.

Po tretíkrát si titul majstra SR v časovke vybojoval Marek Čanecký. Na technicky náročnej 40 km dlhej a zvlnenej trati prekonal svojho tímového kolegu Patrika Tybora o 12 sekúnd. Bronzová medaila putuje Martinovi Haringovi. Tesne za pódiom skončil Andrej Cully. Juraj Bellan vybojoval bronzovú medailu v kategórii U23, 7. miesto celkovo. V top 10, okorenenej UCI bodmi, sa ešte zmestili Samuel Oros na 9. a Filip Taragel na 10. mieste.

Spoločné MSR a ČR odštartovali vo štvrtok v Karlových Varoch. Dukla štartovala v kompletnej zostave, pretekári i vedenie berú štart na vrcholnom podujatí domácej sezóny za povinnosť a zároveň česť. Ako prvé sa na trať hneď ráno postavili juniorky, nasledované ženami, pred obedom juniori. Popoludní sa na boje proti chronometru dostali aj elitné kategórie mužov. Víťazstvo v kategórii U23 si pripísal niekoľkonásobný majster SR Matúš Štoček (Petroli Firenze Hopplá). Na druhé miesto odsunul minuloročného víťaza, Adriána Babiča (Firefly). Bronzovú medailu si so sekundým mankom na druhého jazdca odnáša náš Juraj Bellan.

V celkovom poradí mužov a U23 by im patrilo piate až siedme miesto. Celkovo si prvých 10 jazdcov v poradí pripísalo na konto 111 bodov UCI, z toho až 95 získali jazdci nášho kontinentálneho celku. Martin Haring dokonca ako jediný z tejto kategórie nepoužil časovkársky špeciál. Celkovo mu však trať a náročné kopce výborne „sadli.“

„S výsledkami som spokojný. Obsadili sme prvé štyri miesta. Aj Čanecký, aj Tybor po zranení, aj Haring, ukázali postupne zvyšovanie výkonnosti. Čaňo s Tyborom šli čas na úrovni Štybara, to nie je zlé. Práve druhá slovenská štartovacia vlna zachytila najsilnejší vietor, takže Sloáaci mali istú nevýhodu s českými eliťákmi, keď na záver dňa vietor trochu ustál a aj teploty výrazne klesli. V tomto ponímaní som nielen s poradím, ale aj časmi vcelku spokojný. Trochu ma mrzí smolné 3. miesto Bellana v dvadsaťrojke, keď len o 6 desatín sekundy zaostal za Babičom a o 12 sekund za Štočekom. Práve Juro začal vcelku vlažne, no záver mal skoro najrýchlejší. Na titul to však nakoniec nestačilo. Zisk 95 UCI bodov zo 111 možných je zatiaľ duklácke maximum v časovke za posledných desať rokov. Stále je na čom pracovať, no kompletné stupne víťazov nás veľmi tešia. Zajtra si oddýchneme a nachystáme na nedeľu,“ zhodnotil dnešnú časovku Martin Fraňo.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery jazdcov bystrickej Dukly na MSR!

V OBRAZOCH: Dukla má kompletné pódium kategórie elite
7
Galéria
Zdroj: Dukla Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM