Iné športy

FOTO: Senzačný triumf cyklistu bystrickej Dukly. Haring vyhral etapu pretekov Okolo Kamerunu

Martin Haring si pre etapové víťazstvo prišiel v úniku troch jazdcov. Svojím výkonom zároveň poskočil na 5. miesto celkového poradia a posunul sa na druhé miesto v klasifikácii o vrchársky dres.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Senzačný triumf cyklistu bystrickej Dukly. Haring vyhral etapu pretekov Okolo Kamerunu
3
Galéria
Zdroj: Dukla Banská Bystrica

Víťazom 4. etapy osemdňového podujatia Okolo Kamerunu sa stal Slovák Martin Haring. Cyklista Dukly Banská Bystrica si pre triumf prišiel v úniku troch jazdcov. Svojím výkonom zároveň poskočil na 5. miesto celkového poradia a posunul sa na druhé miesto v klasifikácii o vrchársky dres. Na druhom mieste celkového poradia so stratou len ôsmych sekúnd na víťaza, sa po prvej polovici pretekov usadil ďalší z jazdcov Dukly, Martin Mahďar.

Preteky Okolo Kamerunu kategórie UCI 2.2 patria tradične do jarného kalendára Slovákov. Pre problémy s miestnym ministerstvom však organizátor podujatie preložil z pôvodného marcového termínu na koniec mája (26.5. – 3.6.2018). Oproti pôvodnej zostave tentokrát vycestovala pätica v zložení Martin Haring, Martin Mahďar, Andi Cully, Jakub Varhaňovský a Adrián Foltán.

Duklákom sa darilo od prvej etapy. Hneď v prvý deň pretekov sa do bieleho dresu najlepšieho mladého jazdca obliekol Jakub Varhaňovský. Druhý deň vybojoval pódium Martin Mahďar, ktorý sa tretím miestom v etape zároveň posunul aj na 3. miesto celkového poradia. Tretia etapa bola po odjazdení 2/3 dĺžky trate pre silný dážď zrušená.

„V dnešnej etape sa už po prvej horskej preémii podarilo odskočiť sedemčlennej skupine, v ktorej sa nachádzal aj Haring, hneď za nimi sa vybrala desaťčlenná partia, kde sme mali Cullyho, Mahďara a Varhaňovského. Po ich spojení sa znova začalo atakovať, odčlenila sa trojička s Haringom, ktorá prišla do cieľa s 23 sekundovým náskokom. Víťazom sa stal práve náš Martin Haring, aktuálny majster Slovenska v troch disciplínach. Okrem prelomenia tohtoročnej série „nešťastných“ záverov sa získaním prvenstva posunul na 5. miesto celkového poradia a na konto si pripisuje aj body UCI,“ vyjadril spokojnosť po etape Martin Fraňo.

V stredu je voľný deň, preteky pokračujú vo štvrtok kráľovskou etapou z mesta Mbanga do Bafangu, ktorú v minulosti dokázali vyhrať Ivan Víglaský či Patrik Tybor.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery po triumfe Martina Haringa!

V OBRAZOCH: Haring víťazom 4. etapy pretekov Okolo Kamerunu
3
Galéria
Zdroj: Dukla Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM