Jakub Forgács Správy

ENORMNÝ záujem ľudí PREKVAPIL: Po čierne zlato ZADARMO si prišli už STOVKY Bystročanov, FOTO

Záujemcovia si 200 litrov certifikovaného kompostu (určené na jednu domácnosť), môžu prevziať aj v najbližších týždňoch.

Ilustračný obrázok k článku ENORMNÝ záujem ľudí PREKVAPIL: Po čierne zlato ZADARMO si prišli už STOVKY Bystročanov, FOTO
4
Galéria

Na Mičinskej ceste 35 je od utorka rušno. „O bezplatný kompost do záhrad je naozaj veľký záujem,“ uviedlo v stredu Mesto Banská Bystrica na sociálnej sieti.

Záujem o kompost

„Zatiaľ čo v minulom roku si za tri týždne prevzalo kompost 500 ľudí, od utorka využilo túto možnosť už vyše 220 záhradkárov,“ píše samospráva so slovami, že spolu si odniesli už viac ako 35 ton “čierneho zlata”.

„Radi by sme všetkých požiadali, aby sa pri preberaní kompostu správali slušne a disciplinovane. Je ho dostatok a každému sa určite ujde,“ dodala samospráva.

Záujemcovia si 200 litrov certifikovaného kompostu (určené na jednu domácnosť), môžu prevziať od 18. marca do 10. apríla 2024. „Kompost je možné naložiť si do vlastných nádob, vriec alebo vlečiek vždy utorky, stredy, štvrtky a piatky v čase od 9.00 hod. do 17.30 hod. a každú sobotu od 9.00 hod. do 14.00 hod.,“ uviedla prednedávnom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy o medveďoch na Slovensku

V OBRAZOCH: Kompost ide v Bystrici na dračku
4
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM