Aktualizované Jakub Forgács Správy

Na Donovaloch v noci uviazli desiatky áut: Horský priechod je už opäť prejazdný

Husté sneženie pocítili aj vodiči! Na neďalekom horskom priechode Donovaly sneh situáciu poriadne skomplikoval, veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku Na Donovaloch v noci uviazli desiatky áut: Horský priechod je už opäť prejazdný
7
Galéria
Zdroj: TASR

Horský priechod Donovaly na ceste I/59 v okrese Banská Bystrica bol v piatok doobeda pre nákladnú dopravu uzavretý. Informáciu potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

„Pre nákladnú dopravu nad desať metrov sú Donovaly uzavreté a premávku tam riadi polícia,“ uviedla hovorkyňa doobeda s tým, že kamióny na tento horský priechod policajti nepúšťali.

Neprejazdnosť cesty pre nákladnú dopravu potvrdil i Ján Majer z dispečingu Banskobystrickej regionálnej správy ciest. „Naši zamestnanci tam momentálne pracujú,“ dodal.

Podľa vedúceho operatívno-technického oddelenia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Banská Bystrica Erika Piatera na Donovaloch do skorých ranných hodín zasahovali i hasiči. „PZ nás požiadal o súčinnosť pri riešení snehovej situácie a problémov na tomto horskom priechode, kde uviazli desiatky nákladných i osobných áut a niekoľko autobusov,“ konkretizoval.

Horské priechody Donovaly na ceste I/59 v okrese Banská Bystrica a Čertovica na ceste I/72 v okrese Brezno sú už v súčasnosti prejazdné aj pre nákladnú dopravu. Informovala o tom poobede Faltániová.

„Obidva horské priechody sú v súčasnosti plne prejazdné pre osobnú i nákladnú dopravu,“ uviedla hovorkyňa, podľa ktorej tak už pominul stav spred poludnia, kedy sa dopravná situácia predovšetkým na Donovaloch menila každú chvíľu.

Situácia je ešte horšia na neďalekom horskom priechode Čertovica!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Donovaly prikryl sneh už v októbri
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM