Jakub Forgács Správy

Perinbaba vraj bude v bystrickom okrese vystrájať: Koľko má napadať?

Meteorológovia varujú bystrický okres pred vyčíňaním Perinbaby. Na akú snehovú nádielku sa môžeme pripraviť?

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba vraj bude v bystrickom okrese vystrájať: Koľko má napadať?
24
Galéria
Zdroj: TASR

Dobre sa oblečte, prichádza zima! „V okrese Banská Bystrica sa miestami očakáva výskyt sneženia pri ktorom spadne 25 – 40 cm nového snehu,“ uviedli meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu so slovami, že uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb).

Varovanie netreba brať na ľahkú váhu! Do piatka 2. decembra pre okres Banská Bystrica platí výstraha prvého stupňa pred snežením.

Pripraviť sa však treba aj na vetrisko. „V okrese Banská Bystrica sa ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 – 23 m/s (60 – 85 km/h), na horách MIESTAMI 25 až 32 m/s (90 až 115 km/h),“ píše sa ďalej na SHMÚ, ktorý vydal výstrahu pred vetrom od štvrtka 1. decembra 18:00 do piatka 2. decembra 15:00 hod.

Táto rýchlosť podľa slov meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: V Bystrici napadol prvý sneh
24
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM