Jakub Forgács Správy

Dobrovoľníci sa pustili do veľkého čistenia: V meste naplnili desiatky kontajnerov odpadu

Pod Urpínom vládol počas uplynulých dní čulý ruch. Banskobystričania, dobrovoľníci a dokonca primátor so svojimi spolupracovníkmi začali s upratovaním mesta po zime. A veru, mali čo robiť.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci sa pustili do veľkého čistenia: V meste naplnili desiatky kontajnerov odpadu
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Dohromady 35 kontajnerov naplnili a vyviezli počas uplynulého víkendu dobrovoľníci, ktorí sa zúčastnili na akcii Za krajšie mesto. Už predtým zamestnanci Mestského úradu v Banskej Bystrici, podporení primátorom Jánom Noskom, naplnili viac ako 80 vriec lístím, rastlinným a komunálnym odpadom z okolia malej železničnej stanice a serpentín na Urpín.

Počas víkendu čistili okolie malej železničnej stanice a vrchu Urpín napríklad aj aktivisti zo Zelenej hliadky BB, občianskeho združenia EnviroFuture, Banskobystrického okrášľovacieho spolku a tiež dobrovoľníci z programu SocialErasmus.

„Nielen Zelená hliadka BB, ale aj mnohé ďalšie organizácie a dobrovoľníci sa dlhodobo snažia zlepšiť mesto, v ktorom žijeme. Je preto úplne prirodzené, že sme sa rozhodli vedeniu mesta podať pomocnú ruku pri takejto pozitívnej aktivite. Som rád, že sa k nám pridávajú ďalšie organizácie a dobrovoľníci a dúfam, že aj takýmto spôsobom budeme motivovať Banskobystričanov, aby s nami bojovali za krajšie mesto,“ vysvetlil Peter Fehér, zakladateľ Zelenej hliadky BB.

Počas ďalších víkendov sa presunú do Sásovej, Radvane a do Podlavíc:

  • Kostiviarska „podchody“ pri škvarovom ihrisku – sobota 28. marca, 13:00, zastávka MHD „Sásová – ihrisko“
  • Rakytovce – Lom – sobota 11. apríla, 13:00, stretnutie pri malej železničnej stanici – zaistená doprava mikrobusom
  • Podlavické výmole – sobota 18. apríla, 13:00, zastávka Rooseveltova nemocnica

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM