Správy

Dobré správy z Bystrice: Detská nemocnica naďalej poskytuje neobmedzenú zdravotnú starostlivosť

Medzi prvých zaočkovaných odborníkov proti ochoreniu COVID-19 v nemocnici patril aj 80-ročný profesor Svetozár Dluholucký. Vysvetlil, prečo sa očkovania neobáva.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy z Bystrice: Detská nemocnica naďalej poskytuje neobmedzenú zdravotnú starostlivosť
5
Galéria
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica

Detská fakultná nemocnica s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici nepatrí medzi zdravotnícke zariadenia, pri ktorých došlo k reprofilizácii lôžok len na poskytovanie akútnej zdravotnej starostlivosti. Poskytuje tak neobmedzenú zdravotnú starostlivosť vrátane plánovaných vyšetrení, kontrol, operačných zákrokov a hospitalizácií. Informovala o tom sama v utorok na sociálnej sieti.

Medzi jej prvých zaočkovaných odborníkov proti ochoreniu COVID-19 v závere vlaňajšieho roka patril 80-ročný profesor Svetozár Dluholucký, významná osobnosť slovenskej pediatrie a neoddeliteľná súčasť Skríningového centra novorodencov SR i celej DFNsP.

„Očkovanie dáva človeku osobnú slobodu. Prvá dávka, ktorú som dostal, ešte nechráni. Ona len naštartuje imunitný systém a pri druhej dávke, ktorá bude aplikovaná po troch týždňoch, sa spustí obranná reakcia organizmu. To znamená, že budem chránený. A ja som presvedčený, že na dlhú dobu. Dostatočne dlhú na to, aby sme prežili pandémiu a prípadný návrat vírusu,“ reagoval odborník s tým, že tak chráni nielen seba, ale i svoje okolie, rodinu, pacientov či študentov.

Očkovania sa neobáva, lebo ako dodáva: „Vo svojom živote si nepamätám na niekoho, kto by zomrel v dôsledku vakcíny, a to robím medicínu viac ako 50 rokov.“

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj to, ako prebieha očkovanie zdravotníkov proti COVID-19 v detskej nemocnici!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Očkovanie zdravotníkov proti COVID-19 v detskej nemocnici
5
Galéria
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM