Aktualizované Správy

Do Bystrice zavítala prezidentka: Prvé kroky Čaputovej smerovali do nemocnice, FOTO

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa stretla s vedením Rooseveltovej nemocnice, lekármi a zdravotníckym personálom. Zamierila však aj do vakcinačného centra.

Ilustračný obrázok k článku Do Bystrice zavítala prezidentka: Prvé kroky Čaputovej smerovali do nemocnice, FOTO
15
Galéria
Zdroj: TASR /Ján Krošlák

Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila v piatok Fakultnú nemocnicu s poliklinikou F. D. Roosevelta (FNsP FDR) v Banskej Bystrici, kde sa stretla s jej vedením, lekármi a zdravotníckym personálom ako aj so zdravotníkmi zo zahraničia, ktorí na Slovensko prišli pomôcť zvládať krízovú situáciu.

Na snímkach v priloženej fotogalérii si môžete pozrieť riaditeľku FNsP FDR Banská Bystrica Miriam Lapuníkovú, prezidentku SR Zuzanu Čaputovú a podpredsedu vlády SR, ministra financií SR a zastupujúci ministra zdravotníctva SR Eduarda Hegera (OĽANO) počas stretnutia s vedením, lekármi a zdravotníckym personálom nemocnice.

Prezidentka však za účasti Eduarda Hegera a predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Jána Luntera navštívila aj vakcinačné centrum v Banskej Bystrici, ktorého zriaďovateľom je BBSK.

Deň dobrých správ

Zuzana Čaputová ocenila prístup samospráv, ktoré podľa jej slov zohrávajú absolútne kľúčovú úlohu pri vakcinácii proti ochoreniu COVID-19.

„Dnešok by som nazvala dňom dobrých správ. Pretože stretnutie v banskobystrickej nemocnici, kde vykazujú znížený stav hospitalizácií, ale aj skúsenosť, ktorú sme mohli na vlastné oči vidieť v tomto vakcinačnom centre, sú samé dobré správy,“ povedala prezidentka.

Ocenila tiež zásluhy samospráv na miestnej aj regionálnej úrovni, kľúčovú úlohu podľa jej slov zohrali pri plošnom testovaní, aktuálne ju zohrávajú pri vakcinácii. „Samosprávne kraje veľmi aktívne pristúpili k tejto úlohe a zriadili na svojich územiach veľkokapacitné vakcinačné centrá,“ doplnila Čaputová.

Stretnutie s SK 8

Pri návšteve Banskej Bystrice absolvovala prezidentka rokovania so združením samosprávnych krajov SK 8 aj s reprezentantmi Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Ako uviedla, počas rozhovorov odzneli veľmi užitočné informácie pre všetky zúčastnené strany.

„Všetky samosprávne kraje od minulého víkendu disponujú unikátnou infraštruktúrou, ktorá pred 11. februárom neexistovala ešte ani ako idea,“ informoval po stretnutí predseda SK 8 Jozef Viskupič s tým, že zriadiť veľkokapacitné očkovacie centrá sa samosprávnym krajom podarilo v rozmedzí niekoľkých týždňov. Viskupič tiež zdôraznil, že je potrebné, aby sa k vakcíne na ochorenie COVID-19 čím skôr dostali ľudia, ktorí síce nespĺňajú vekové kritérium, ale patria medzi chronicky chorých pacientov.

Minister financií Eduard Heger (OĽANO), dočasne poverený vedením rezortu zdravotníctva, označil veľkokapacitné vakcinačné centrá za ukážku dobrej spolupráce štátu a samospráv. „Každou vakcínou, ktorou zaočkujeme občana Slovenskej republiky, zasadzujeme veľmi silný úder pandémii a výrazne sa približujem k víťazstvu nad pandémiou,“ poznamenal Heger. Ako dodal, do leta by Slovensko malo disponovať 5 000 000 dávok objednaných registrovaných vakcín.

Podrobný program prezidentky si môžete pozrieť TU!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila Banskú Bystricu
15
Galéria
Zdroj: TASR /Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24/Tasr
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM