Správy

Do Bystrice mieri minister Káčer: Dôvodom je významná udalosť

Minister Rastislav Káčer otvorí konferenciu o demokracii a ľudských právach. Kedy sa ukáže pod Urpínom?

Ilustračný obrázok k článku Do Bystrice mieri minister Káčer: Dôvodom je významná udalosť
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Rastislav Káčer otvorí v pondelok 21. novembra v Banskej Bystrici medzinárodnú konferenciu Ľudské práva a demokracia ako piliere stability a prosperity a posilňovanie demokracie v susedstve EÚ. V piatok o tom informovali z komunikačného odboru MZVEZ SR.

Podujatie organizuje v dňoch 21. – 23. novembra Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v spolupráci s občianskou platformou Human Forum a Inštitútom pre demokraciu pri Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Hlavnou témou budú globálne a regionálne výzvy demokracie a ľudských práv, osobitne v čase ruskej agresie proti Ukrajine. Diskutovať sa bude aj o úlohách občianskej spoločnosti pri ochrane ľudských práv v domácom kontexte.

Na konferencii vystúpia aj štátna tajomníčka a štátny tajomník rezortu diplomacie Ingrid Brocková a Andrej Stančík, ako aj zástupcovia štátnych inštitúcií, diplomatického zboru, občianskej spoločnosti, akademického sektora, spolu s ďalšími domácimi a zahraničnými expertmi. Nad podujatím prevzala záštitu prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: archívne

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM