Jakub Forgács Správy

Bystričania, HLASUJTE: Ktorý z týchto 7 PROBLÉMOV v Radvani považujete za najväčší?

Bystrické sídliská sa pasujú s mnohými problémami. Či už ide o parkovanie alebo neupravené chodníky. Nás zaujíma, čo najviac trápi obyvateľov Radvane.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania, HLASUJTE: Ktorý z týchto 7 PROBLÉMOV v Radvani považujete za najväčší?
3
Galéria

Prvé písomné zmienky o obci Radvaň pochádzajú z druhej polovice 13. storočia. Zmienky dokladajú, že tu žili kráľovskí rybári, ktorí lovili ryby v Hrone. Obec bývala známa okrem iného Radvanským jarmokom, ktorý sa konával už v 14. storočí. Aktuálne je Radvaň časťou Banskej Bystrice, ide o volebný obvod č. 6 a v mestskom zastupiteľstve má troch poslancov.

Aj obyvateľov Radvane však trápia mnohé problémy, na ktoré na naše vyzvanie poukázali na sociálnej sieti. Zo všetkých odpovedí sme vybrali sedem najčastejších.

Niektorí ľudia majú na tomto sídlisku problém s neosvetlenými chodníkmi. Viacerým však prekážajú aj schody z Bernolákovej ku škôlkam či rozbité a nedobudované chodníky na Bernolákovej a Radvanskej. Poukázali tiež na čiarami neoznačené parkovacie miesta, zanedbaný rybník pri bývalej furmanskej krčme, chýbajúce bezbariérové prístupy pre kočíky a vozičkárov či neupravenú zeleň pri panelákoch.

Nás preto zaujímalo, ktorý z týchto siedmich problémov v Radvani považujete za najväčší. Výsledky hlasovania nájdete TU.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Radvaň
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM