Jakub Forgács Rôzne Správy

Čo spôsobilo nočné trúbenie bystrických kolobežiek? Možností je hneď niekoľko, VIDEO

Bystričania boli zvedaví, prečo nočným sídliskom zneli klaksóny kolobežiek. O reakciu sme preto požiadali manažéra pre elektrické kolobežky Bolt na Slovensku.

Zdroj: Dnes24.sk

Niektorých Bystričanov v pondelok v noci prekvapilo a vyrušilo vytrubovanie nových zelených elektrických kolobežiek, ktoré boli odparkované pri panelákoch na Fončorde. Jedna z čitateliek si to dokonca natočila na video. Zaujímalo nás teda, v čom mohol byť dôvod takéhoto nočného „vyčíňania“.

Išlo o úmysel?

„Zvuková a svetelná signalizácia môže byť spustená viacerými spôsobmi. V tomto prípade predpokladáme, že bola spúšťaná užívateľom cez aplikáciu,“ uviedol pre spravodajský portál Dnes 24 Martin Zajíc, manažér pre elektrické kolobežky Bolt na Slovensku so slovami, že táto funkcia slúži na usmernenie užívateľa pri hľadaní kolobežky, keď je tma.

„V snahe obmedziť zneužívanie tejto funkcie sme pristúpili k zmenšeniu vzdialenosti medzi kolobežkou a užívateľom, takže sa nedá spúšťať napríklad z okolitých bytov,“ spomenul s tým, že odporúčajú užívateľom a užívateľkám, aby túto funkciu používali iba v prípade potreby.

Nik iný tam nebol

Táto reakcia však zaskočila aj čitateľku, ktorá video natočila. Podľa jej slov pri kolobežkách nikto nebol a trúbili striedavo, rad jedna a raz druhá. Sama si teda myslí, že v tom to nebolo.

„Náš servisný tím už okrem toho preveruje, či spustenie svetelnej a zvukovej signalizácie náhodou nespôsobila porucha,“ dodal Zajíc.

Reakcie ľudí na sociálnych sieťach a aj naša skúsenosť ukázali, že mnohí Bystričania kolobežky nevedia využívať správne. Viac sa dočítate TU!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac o kolobežkách v Banskej Bystrici

Elektrické kolobežky Bolt
10
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM