Jakub Forgács Kultúra

Čo sa chystá cez týždeň v Bystrici? 10 akcií, o ktorých je dobré vedieť vopred

Čo si počať počas nadchádzajúcich dní? Vyrazte si aj von. Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi na zaujímavé podujatia, ktoré prebehnú v Bystrici

Ilustračný obrázok k článku Čo sa chystá cez týždeň v Bystrici? 10 akcií, o ktorých je dobré vedieť vopred
49
Galéria
Zdroj: TASR

IDA NIELSEN

23. mája o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Kto chce zažiť jej koncert na Slovensku, jedinú šancu bude mať v kultúrnom centre Záhrada v Banskej Bystrici. Fanúšikov dobrej hudby pozýva aj samotná Ida a garantuje: “Zažijete čistý funk, žiadny fake!”

LA TRAVIATA /Giuseppe Verdi/

22. mája o 18:30, Štátna opera

La traviata (voľne zblúdilá, stratená, tá, ktorá zišla z cesty) patrí k najznámejším dielam talianskeho operného velikána Giuseppe Verdiho (1813 – 1901). Dielo vzniklo na libreto Francesca Mariu Piaveho, ktorý sa inšpiroval známym dielom Alexandra Dumasa ml. (1824 – 1895) Dáma s kaméliami.

REALITY SNOV /Jana Juráňová/

22. mája o 19:00, Bábkové divadlo na Rázcestí

Tragikomický pohľad do kuchyne rodinných a partnerských vzťahov, (de)formovaných silou mediálneho vplyvu a každodenných rituálov. V hlavnej úlohe s Janou Oľhovou!

PÁLENICA BORISA FILANA

23. mája o 18:00, Aula SZU

Vzrušenie a pohoda, skúsenosť a humor. Z otca na syna a späť. Boris Filan sa v Bystrici ukáže so synom Oliverom Filanom.

MARIE ROTTROVÁ & BIGBAND 2018 – POZOR ZMENA: KONCERT SA PREKLADÁ NA 23.5.2018

23. mája o 19:00, Športová hala Dukla na Štiavničkách

Marie Rottrová, tentokrát s Bigband a hosťom Petrom Němcom, zaznejú aj pesničky z prvného albumu Flamingo – This Is Our Soul! Časťou tohoto koncertu bude okrem osvedčených hitov aj návrat ku koreňom Lady Soul.

LA GIOCONDA

24. mája o 18:30, Štátna opera

Opera v šťyroch dejstvách v talianskom jazyku. La Gioconda je dielom, ktoré tvorí akýsi most medzi verdiovským romantizmom a nastupujúcim verizmom a svojím veľkým baletným vstupom odkazuje aj na tradíciu francúzskej opery.

ZDENĚK IZER NA PLNÝ COOLE

25. mája o 19:00, Aula Beliana

Máte radi dobrú zábavu? V Bystrici sa môžete tešiť na úplne nový program Zdenka Izera. Tento jedinečný umelec vás počas dvoch hodín prevedie smiechom do prasknutia.

DEŇ RODINY

26. mája, Námestie Slobody

Obľúbené podujatie s hrami pre celú rodinu, športovými a zábavnými aktivitami, pri ktorých prežijete zábavu a zažijete spoločnú radosť.

ŽI A NECHAJ ŽIŤ

26. mája o 9:00, ŠZŠ na Ďumbierskej

Piaty ročník celoslovenského stretnutia rodín s deťmi s autizmom a iných komunít. Program sa skladá zo športovo-zábavnej, edukačnej a terapeutickej čas­ti.

SENIORSKÝ COUNTRY FESTIVAL – LETS COUNTRY

26. mája o 15:00, Robotnícky dom

Tanečná country skupina Arizona pripravuje seniorský country festival. Hosťami budú Ruty-Šuty (Žilina), Kamélie (Gelnica), Márgit (Margecany) a OZ Nádej deťom.

KANDRÁČOVCI TOUR 2018

27. mája o 16:00 a 19:00, Aula SZU

Skupina Kandráčovci – štvorica skvelých spevákov a muzikantov z Východu Slovenska sa vracia do srdca Slovenska – Banskej Bystrice, v rámci svojho tour 2018.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery krásne rozkvitnutej Bystrice!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystrica rozkvitla do krásy
49
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM