Jakub Forgács Správy

Chystáte sa na Radvanský jarmok? Zistili sme pre vás CENY atrakcií a kolotočov, FOTO

Udalosť roka je v plnom prúde, Bystricu zaplnili remeselníci aj kolotočiari. Boli sme sa pozrieť na 364. Radvanský jarmok.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na Radvanský jarmok? Zistili sme pre vás CENY atrakcií a kolotočov, FOTO
41
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto pod Urpínom ožilo najväčším kultúrno-spoločenským podujatím. Do 11. septembra 2022 je pre Banskobystričanov i návštevníkov pripravený pestrý program plný remesiel, tvorivých dielní, divadla, folklóru, ale aj kolotočov či tradičných jarmočných špecialít. Počítať však musia aj s dopravnými obmedzeniami ako úplne uzávery ciest, zobojsmernenie niektorých ulíc či vylúčenie parkovania taxislužieb na parkovacích miestach.

Remeselníci s novinkami

V meste pod Urpínom majú zastúpenie domáci i zahraniční remeselníci napríklad zo Srbska – Vojvodiny, Maďarska, Poľska či Českej republiky. Obdivovať môžete tradičné remeslá ako výroba pastierskych bičov, bačovského riadu, ďalej sudárstvo, korytárstvo, hrnčiarstvo a keramikárstvo, drotárstvo, spracovanie ovčej vlny, včelárstvo, medovnikárstvo, bylinkárstvo, mydlárstvo, výroba tradičných odevov a mnoho iných.

Vzhľadom na tohtoročnú tému jarmoku majú podľa slov mesta premiéru hrebenári a novinkou je aj klobučník, vytvárajúci klobúky z plstenej králičej srsti.

Motív hrebeňa a tradičných účesov bude zároveň hlavným bodom slávnostného otváracieho ceremoniálu, ktorý sa uskutoční v piatok, 9. septembra o 18.00 hod. Vysielaný bude aj online prostredníctvom facebookovej stránky Mesto Banská Bystrica.

Od piatku žije jarmočnou atmosférou aj Stará tržnica, kde majú svoje miesto i regionálni producenti pod záštitou Úradu priemyselného vlastníctva SR. Ponúkajú remeselné výrobky a tradičné slovenské špeciality s chráneným zemepisným označením a označením pôvodu, ktoré zachovávajú tradície a výnimočnosť Slovenska. Od štvrtka sú otvorené stánky s občerstvením na Dolnej ulici a aj zábavné atrakcie, ktoré sa nachádzajú na Štefánikovom nábreží, Hronskom predmestí, či pred Europa SC.

Na nasledujúcej strane sa dočítate práve to, s akými cenami treba počítať pri návšteve obľúbených kolotočov a atrakcií.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Stánky a kolotoče Radvanského jarmoku pritiahli davy ľudí
41
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM