Jakub Forgács Kultúra Správy

Udalosť roka je predo dvermi: Poznáme PROGRAM 364. Radvanského jarmoku

Po vynútenej prestávke v roku 2020 a čiastočne obmedzenom uplynulom ročníku, sa najznámejší jarmok na Slovensku vráti do ulíc mesta pod Urpínom v plnom rozsahu.

Ilustračný obrázok k článku Udalosť roka je predo dvermi: Poznáme PROGRAM 364. Radvanského jarmoku
1
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

TOP motívom 364. Radvanského jarmoku bude hrebenárstvo, ktorého hlavným centrom bola v minulosti Radvaň. Na sociálnej sieti o tom informoval banskobystrický primátor Ján Nosko. „Remeslo, ktoré sa zachovalo do dnešných dní, vo všetkej svojej kráse predvedie majster Ľudovít Cehelský. Teší ma, pestrý program Radvanského jarmoku bude opäť návratom k tradícii a remeselnej zručnosti,“ uviedol.

„Som rád, že po vynútenej prestávke v roku 2020 a čiastočne obmedzenom uplynulom ročníku, sa najznámejší jarmok na Slovensku vráti do ulíc nášho mesta v plnom rozsahu. Už teraz sa môžete tešiť na pestrý program, zábavné atrakcie a vynikajúce jarmočné špeciality,“ spomenul primátor.

Súčasťou tradičného podujatia, ktoré bolo pred jedenástimi rokmi zapísané do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska, budú podľa slov Noska aj zruční remeselníci. Ich umenie budete môcť obdivovať na Námestí SNP, pri Barbakáne, Starej tržnici či na Dolnej a Lazovnej ulici.

Podrobný program 364. Radvanského jarmoku nájdete v priloženej galérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Program 364. Radvanského jarmoku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM