Jakub Forgács Rôzne

Bystrickým námestím sa rozoznejú bubny a hrnce. Stovky ľudí plánujú vskutku nevšedný pochod

To sa len tak nevidí... a hlavne nepočuje! Banskobystrické centrum bude plné hluku. A dôvod? Aby ľudí bolo počuť až v hlavnom meste. Čo sa to chystá na Námestí SNP?

Ilustračný obrázok k článku Bystrickým námestím sa rozoznejú bubny a hrnce. Stovky ľudí plánujú vskutku nevšedný pochod
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Na banskobystrickom námestí sme zažili už rôzne akcie. Teraz sa však dočkáme niečoho vskutku netradičného. Do centra mesta majú opäť namierené nespokojní učitelia. Tentoraz však nebudú vytvárať živú reťaz a svietiť v tme. Svoj názor vyjadria poriadne hlučne.

„Programové vyhlásenie vlády a jeho časť o školstve je výsmechom 15 tisícom učiteľov, ktorí pred tromi mesiacmi bojovali v uliciach za lepšie školstvo. Poďme spoločne novej vláde pripomenúť, že sme stále v štrajkovej pohotovosti,“ uvádzajú organizátori podujatia Bubnovačka, ktoré sa uskutoční na banskobystrickom Námestí SNP v utorok 26. apríla o 17:00.

„Účasť očakávame podobnú, ako pri vytváraní Živej reťazi vo februári, kam prišlo okolo 400 ľudí,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 Ondrej Pastierik, jeden z organizátorov akcie z Iniciatívy banskobystrických učiteľov. Ako doplnil o účasť na akcii už prejavili záujem aj učitelia z iných miest, napríklad z Iniciatívy martinských učiteľov.

Organizátori akcie vyzývajú, aby si účastníci priniesli bubny, hrnce alebo čokoľvek, čo robí rámus. „Nech je nás počuť až do Bratislavy. Akcia bude spojená s pochodom dole pešou zónou na Dolnú ulicu,“ dodal Pastierik.

Čítajte tiež:

Rozkvitli sídliská aj námestie: Zábery, zachytávajúce krásu jari v Bystrici FOTO

Emotívne okamihy na bystrickom námestí: Ľudí spojila živá svetelná reťaz, nechýbali ani mexické vlny VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM