Hokej

Bystrický tréner Paľov po prehre pod Zoborom: Nitre sme boli vyrovnaným súperom, FOTO

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v 21. kole Tipos extraligy nad HC 05 Banská Bystrica 2:1 po predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický tréner Paľov po prehre pod Zoborom: Nitre sme boli vyrovnaným súperom, FOTO
37
Galéria

Úvodná päťminútovka priniesla dobré šance na oboch stranách. V prvej minúte pri prečíslení dvoch proti jednému zobral na seba zodpovednosť nitriansky útočník Slovák, našiel však len pripravenú lapačku brankára Vaya. Ešte väčšiu šancu mal na hokejke Banskobystričan Mistele, no po peknej kombinácii nechal vyniknúť Cowleyho v bránke Nitry. Krátko na to zvonila žŕdka po strele Šišku. Nitra mala v ďalšom priebehu výhodu presilovej hry o dvoch hráčov, ale absolútne ju nezvládla. Z ďalšej presilovky sa však skóre predsa len menilo. Slovákovi sa otvoril priestor na strelu z prvej a v 16. minúte už lapačka Vaya nestačila.

V druhej tretine mal obrovskú šancu domáci Kollár, no Vay si krásnym zásahom hokejkou vypýtal video na sociálnych sieťach. Na druhej strane bol blízko k vyrovnaniu Winquist, ale z tesnej blízkosti namieril iba do brankára Nitry. Skóre sa menilo štyri minúty pred druhým klaksónom. Domáci chybovali v obrannom pásme, kde príliš veľa priestoru ponúkli obrancovi Bretonovi a ten utešenou strelou do pravého horného rohu vyrovnal na 1:1. Nitra mohla ísť do vedenia v poslednej minúte prostrednej časti hry, Kollár však sám proti Vayovi zlyhal aj druhýkrát v zápase.

Takticky vedená tretia tretina priniesla možnosť rozhodnúť Bretonovi. Peknú individuálnu akciu však banskobystrický obranca nedotiahol ku gólu. Posledná minúta zápasu mohla priniesť domácim radosť, ale tretiu výbornú šancu zahodil v zápase Kollár. A tak sa muselo predlžovať, o všetkom nakoniec na začiatku štvrtej minúty predĺženia rozhodol Lantoši, ktorý tak zabezpečil domácim druhý bod.

HK Nitra – HC 05 Banská Bystrica 2:1 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0, 1:0)

  • Góly: 16. Slovák (Cardwell, Tvrdoň), 64. Lantoši (Tvrdoň) – 38. Breton (Petrinec, Winquist)
  • Rozhodovali: Müllner, P. Šefčík – Orolin, J. Šefčík
  • Vylúčení: 5:6 na 2 min
  • Presilovky: 1:1
  • Oslabenia: 0:0
  • bez divákov.
  • Nitra: Cowley – Mezei, Cardwell, Švarný, Bodák, Vitáloš, Zech, Pupák – Tvrdoň, Slovák, Hrnka – Kollár, Šťastný, Lantoši – Sýkora, Šiška, Žitný – Múčka, Čaládi, Minárik – Gubo
  • Banská Bystrica: Vay – Ďatelinka, Žiak, Breton, Petrinec, Demo, Hudec, Zubák – Kabáč, Tamáši, Faško-Rudáš – Mistele, Winquist, Lamper – Kraut, Róbert Huna, Vybiral – Výhonský, Šimun, Melcher – K. Gábor

Hlasy po zápase

Dušan Milo, asistent trénera Nitry: „Videli sme dobrý zápas. Diváci, ak by tu dnes boli, by si určite prišli na svoje. Sme radi za dva body, ale dali sme príliš veľa šancí súperovi v prečísleniach. S lepším tímom by sa nám to vypomstilo, musíme na tom pracovať, lebo to sa nám stávať nemôže."

Rastislav Paľov, tréner Banskej Bystrice: „Zase sme odohrali dobrý šesťdesiatminútový zápas. Nitre sme boli vyrovnaným súperom. Druhýkrát sme prehrali predĺženie. Za chalanov ma to veľmi mrzí, lebo rovnako ako proti Košiciam, aj v Nitre odviedli dobrý výkon. Bojovali jeden za druhého a bolo vidieť, že idú za jedným cieľom ako jeden tím. Podržal nás aj brankár Vay. Verím, že na tieto dva zápasy nadviažeme aj v ďalších dueloch a dotiahneme ich do víťazného konca."

Zábery zo zápasu si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

HK Nitra - HC 05 Banská Bystrica 2:1 pp
37
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM