Ivana Kováčiková Futbal

Bystrickí študenti dostali krásny nápad. Turnaj s vedením mesta a hokejistami na pomoc kamarátovi

Na Štiavničkách sa stretnú najlepšie študentské tímy, aby si zmerali svoje sily pre dobrú vec. Nebude chýbať ukážka freestyle futbalu ani žonglér. Kto všetko sa zapojí do zápasov a komu venujú výťažok z akcie?

V marci prebehlo niekoľko výberových kôl a my už vieme, kto si zahrá s hviezdami. V stredu 25. mája sa v športovej hale na Štiavničkách uskutočnia exhibičné zápasy. Cieľom je dať možnosť najlepším tímom, zahrať si proti svojim idolom a tým ich motivovať. V jednotlivých zápasoch sa vystriedajú hráči zo ZŠ SNP 20, Gymnázia J. G. Tajovského a Filozofickej Fakulty UMB. Zahrajú si proti výberu Futbalovej Slovenskej únie, vedeniu mesta Banská Bystrica a UMB hokejovému tímu.

„Je dôležité podporovať talent mladých ľudí. Každý deň sa naskytne nová príležitosť, ako tak učiniť a na to je presne určený aj Football CUP, ktorý sa čoskoro uskutoční. Zároveň sa tým podporí aj dobrá vec,“ uviedla Andrea Maková, predsedníčka Rady študentov mesta Banská Bystrica.

Football CUP je jedinečná akcia, ktorú si užijú všetci. Divákov čaká bohatý sprievodný program, kde nebude chýbať ani ukážka z freestyle futbalu. Deti zažijú popoludnie plné súťaží a zábavy so žonglérom a skvelými animátormi. Výťažok z akcie poputuje zrakovo postihnutému 12 ročnému Alexovi, ktorému to pomôže pri zakúpení prenosnej elektronickej lupy.

Čítajte tiež:

Bystrický formulový jazdec Gonda v ROZHOVORE. Jazda na hrane aj dôvod na šťastie

Slovenskí lesníci zabojujú o titul Naj horár. Na Donovaloch budú hádzať sekerou aj píliť polená

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM