Jakub Forgács Samospráva

Bystrickí poslanci rozhodli: Kto sa stane novým riaditeľom príspevkovej organizácie ZAaRES?

Výberový konanie, dvaja uchádzači, pohovor a odporúčanie komisie... Ktorého kandidáta navrhli na post riaditeľa banskobystrickej príspevkovej organizácie ZAaRES? Pozrite, ako zahlasovali poslanci!

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí poslanci rozhodli: Kto sa stane novým riaditeľom príspevkovej organizácie ZAaRES?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Ján Nosko predložil na utorkovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva návrh na vymenovanie riaditeľa príspevkovej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES). Ešte 2. novembra 2015 vypísal výberové konanie na obsadenie funkcie príspevkovej organizácie ZAaRES a to jednak na základe uznesenia MsZ, ktorým zastupiteľstvo zrušilo príspevkovú organizáciu Správa športových a telovýchovných zariadení mesta s právnym nástupníctvom formou zlúčenia s príspevkovou organizáciou ZAaRES, ako i z toho dôvodu, že túto organizáciu riadil iba poverený vedúci zamestnanec.

Dvaja uchádzači

V stanovenom termíne do 23. novembra 2015 zaslali dvaja uchádzači svoje prihlášky do výberového konania. Výberové konanie sa uskutočnilo dňa 17. decembra 2015 formou pohovoru uchádzačov pred výberovou komisiou a prezentáciou vlastnej koncepcie rozvoja Záhradníckych a rekreačných služieb. Pohovoru sa zúčastnili obaja prihlásení uchádzači.

Po ukončení osobných pohovorov vykonali členovia výberovej komisie vyhodnotenie formou určenia poradia. Po sčítaní a vyhodnotení výsledkov výberového konania zostavila výberová komisia poradie úspešnosti uchádzačov nasledovne:
1) Mgr. Ivan Šabo
2) Ing. Kvetoslava Bočkaiová

Na základe výsledkov výberového konania sa primátor rozhodol poveriť Ivana Šaba vedením príspevkovej organizácie ZAaRES počnúc dňom 1. januára 2016. Na základe preukázateľných výsledkov z riadiacej práce menovaného od začiatku roka, predkladá primátor mesta v zmysle zákona o obecnom zriadení a Rokovacieho poriadku MsZ návrh mestskému zastupiteľstvu na vymenovanie Ivana Šaba za riaditeľa príspevkovej organizácie ZAaRES dňom 1. mája 2016.

Vedeli o tom Bystričania?

V následnej rozprave vystúpil Matej Bučko z Banskobystrickej alternatívy. „Gratulujem pánovi Šabovi, že sa mu podarilo uspieť vo výberovom konaní. Oveľa radšej, aby uspel v širšej konkurencii kandidátov, lebo si myslím, že toho konkurzu sa malo zúčastniť oveľa viac ľudí,“ povedal Bučko so slovami že o výberovom konaní veľa ľud nevedelo a táto informácia bola uverejnená na podstránke webu mesta, kde nebola veľmi viditeľná.

„Kto chcel, tak si tú informáciu určite našiel, že sa takéto výberové konanie dialo,“ reagoval Igor Kašper (SMER-SD, SNS, SDKÚ-DS) s tým, že problém bol podľa jeho slov v tom, že možno tá pozícia nebola pre ľudí až taká atraktívna. V následnom hlasovaní bol návrh na vymenovanie nového riaditeľa schválený.

Čítajte tiež:

Používanie zábavnej pyrotechniky na území mesta. Kedy a kde už petardy či svetlice púšťať nemôžeme?

Mesto zverejnilo záverečný účet: V roku 2015 hospodárila Bystrica s prebytkom

Státisíce eur pre bystrické školy. Poslúžia na vytvorenie škôlky aj znižovanie energetickej náročnosti

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM