Jakub Forgács Iné športy

Bystrickí džudisti zaknihovali zlatý hetrik. Po tretí raz sa stali víťazmi ligy, FOTO

V kvartete Banskobystričanov si Miloš Krajči do 66 kg, Alex Maruška do 73 kg, Samuel Ret do 81 kg a Benjamín Maťašeje v plus 81 kg splnili povinnosti reprezentantov Slovenska na výbornú a vo všetkých zápasoch potvrdili svoju hegemóniu.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí džudisti zaknihovali zlatý hetrik. Po tretí raz sa stali víťazmi ligy, FOTO
12
Galéria
Foto: Zuzana Halajová

Hala na Štiavničkách hostila cez víkend posledné kolo ligy dorastencov a extraligy mužov. Osobitne vystúpenie mladých Banskobystričanov sa očakávalo s napätím, či sa podarí dosiahnuť zlatý hetrik a po rokoch 2017 a 2018 si opäť pripísať celkové ligové víťazstvo.

„V ich neprospech hralo neobsadenie všetkých váh, hlavne tých nižších – do 50 a 55 kg. Zároveň prvým najľahším pretekárom, ktorý nastupoval vo váhe do 60 kg bol ešte len starší žiak Marco Madoš. Keďže celkovo v súťaži ligových družstiev sa zápasí v siedmich váhach, na víťazstvo v dueli medzi dvomi klubmi potrebovalo družstvo štyri získané body – štyri vyhraté zápasy. Duklisti teda nastupovali do každého klubového duelu za nepriaznivého stavu 0:2 na zápasy, čo bolo náročnejšie na psychiku, pretože si to vyžadovalo od štyroch ďalších istotu víťazného zápasu,“ uviedol tréner Branislav Slaný.

„V kvartete Banskobystričanov si Miloš Krajči do 66 kg, Alex Maruška do 73 kg, Samuel Ret do 81 kg a Benjamín Maťašeje v plus 81 kg splnili povinnosti reprezentantov Slovenska na výbornú a vo všetkých zápasoch potvrdili svoju hegemóniu v jednotlivých váhových kategóriách. Zároveň aj mladý Madoš príjemne prekvapil, vo svojich zápasoch zvíťazil, čo viedlo k jednoznačnej prevahe Banskobystričanov, ktorí po semifinálovom víťazstve 5:2 nad Mladosťou Rimavská Sobota, vo finále tak isto 5:2 porazili dorastencov Slávie STU Bratislava,“ pokračoval Slaný.

Ako spomenul tréner, play off ligové kolo sa uskutočnilo len týždeň po poslednom Európskom pohári dorastencov, kde v maďarskom Gyori Benjamín Maťašeje doplnil svoju zbierku európskych medailí ďalším bronzom s poradovým číslom tri v tomto roku a Samuel Ret svoj zápas o tretie miesto tesne prehral a skončil celkovo piaty.

Zlatá ligová bodka vyprevadila teda Sama Reta a Miloša Krajčiho do juniorských kategórií v budúcom roku. Benjamín Maťašeje a Alex Maruška sa budú ešte ako dorastenci posledný rok snažiť rozšíriť zbierku cenných kovoch z európskych podujatí a priviezť pod Urpín i kov najcennejší. Majstrovstvá Európy sa uskutočnia v roku 2020 v lotyšskej Rige a nahlas sa už hovorí aj o presunutí Majstrovstiev sveta na rok 2020, aby každý rok absolvovali dorastenci dve vrcholové podujatia. Nie je žiadnym tajomstvom že v roku 2021 to budú opäť Majstrovstvá Európy a Olympijský festival mládeže EYOF práve v Banskej Bystrici.

Zábery z turnaja si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Mladí džudisti Dukly tretí raz víťazmi ligy
12
Galéria
Foto: Zuzana Halajová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM