Jakub Forgács Správy

Bystrická UMB otvorila svoje brány. Pritiahla aj študentov z Ukrajiny či Chorvátska, FOTO

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici ukázala svoje priestory počas novembrového a februárové Dňa otvorených dverí viac ako 2000 študentkám a študentom z rôznych kútov Slovenska a zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Bystrická UMB otvorila svoje brány. Pritiahla aj študentov z Ukrajiny či Chorvátska, FOTO
6
Galéria
Zdroj: UMB

Na pôdu šiestich fakúlt Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici približne 1260 záujemcov a záujemkýň o štúdium. „UMB privítala aj 85 záujemcov o štúdium z prostredia Slovákov žijúcich v zahraničí. Z Ukrajiny prišli maturanti predovšetkým z Užhorodu, Veľkého Berezného a Perečína. Zo Srbska prišli študenti stredných škôl z Báčskeho Petrovca, Nového Sadu, Kovačice, Starej Pazovy a zo Šídu. Po prvýkrát sme privítali aj stredoškolákov z Iloku v Chorvátsku,“ uviedla Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB.

„Najviac uchádzačov otvorilo dvere Ekonomickej fakulty UMB. Priamy prenos z Dňa otvorených dverí na EF UMB sledovalo on-line viac ako 1500 záujemcov o štúdium. Približne 290 uchádzačov o štúdium zvažuje štúdium na Filozofickej fakulte UMB a 258 stredoškolákov sa zaujíma o ponuku študijných programov Pedagogickej fakulty UMB. Uchádzači o štúdium na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov UMB sa zaujímali o podmienky prijatia a tiež aj perspektívu uplatnenia v praxi,“ pokračovala Straková.

„Na Fakulte prírodných vied UMB navštívilo najviac študentov Katedru chémie FPV. Uchádzačov o štúdium práva potešila informácia o prepojení štúdia s praxou a  o možnosti bezplatne využívať unikátne vytvo­rený online systém právnych informácií EPI smart, vytvorený jedinečne pre štu­dentov PrF UMB,“ dodala Straková so slovami, že budúcim vysokoškolákom boli dvere otvorené aj v Univerzitnej knižnici UMB a jej študovniach, ktoré sa nachádzajú v priestoroch všetkých šiestich fakúlt.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z DOD na UMB!

V OBRAZOCH: Deň otvorených dverí na bystrickej UMB
6
Galéria
Zdroj: UMB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM