Aktualizované Správy

Bystričanov prekvapil plot na Námestí Slobody. Takto znie stanovisko mesta, FOTO

Mesto zaslalo k oplotenému pozemku pri frekventovanej autobusovej zastávke na Námestí Slobody stanovisko. Čo sa v ňom píše?

Ilustračný obrázok k článku Bystričanov prekvapil plot na Námestí Slobody. Takto znie stanovisko mesta, FOTO
2
Galéria

Developer, ktorý chce na Námestí slobody v Banskej Bystrici stavať štvorpodlažnú budovu, v stredu oplotil svoj pozemok. Samospráva ho ešte v ten deň listom vyzvala, aby plot odstránil. Pozemok sa totiž nachádza vo frekventovanej časti námestia a mesto ako vlastník dopravnej stavby a zároveň správca miestnej komunikácie tvrdí, že developer takto na ňu vyvíja neprimeraný nátlak, keďže kompetentné orgány mesta nesúhlasili s ním navrhovanou stavbou.

„Týmto konaním bolo znemožnené užívanie miestnej komunikácie na účely, na ktoré je určená, teda na peší pohyb chodcov. Mesto sa s takýmto konaním nestotožňuje a považuje ho za neprípustné, keďže plocha, verejné osvetlenie aj mestský mobiliár za nelegálnym oplotením je v našom vlastníctve a pre prístup developera momentálne nemôže slúžiť verejnosti,“ uviedla hovorkyňa Mestského úradu v Banskej Bystrici Dominika Mojžišová.

„Vnímame to ako odvetu súkromného developera za to, že mesto nesúhlasilo s jeho zámerom postaviť tam štvorposchodovú polyfunkčnú budovu. Týmto spôsobom na mesto vyvíja neprimeraný tlak, s čím sa nestotožňujeme a považujeme to za neprípustné. Vnímame, že táto lokalita potrebuje obnovu, ale v prvom rade s dôrazom na citlivý prístup k verejnému priestoru,“ napísal vo štvrtok na sociálnej sieti primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Ako povedal Ján Šmidek, konateľ spoločnosti Savar s.r.o., ktorá je polovičným majiteľom pozemku, osadenie plota bolo riadne oznámené na mestský stavebný úrad v Banskej Bystrici. „Vyjadrenie mesta sme zatiaľ nedostali. So samosprávou ale komunikujeme, pokiaľ ide o prístup. Pozemok sme oplotili preto, lebo vlastníme aj susediace objekty, kde sa nachádzajú také predmety, ktoré by mohli ohroziť bezpečnosť ľudí,“ uviedol. Ako dodal, ak aj budú na zmienenom pozemku stavať, tak to bude v zmysle noriem a pravidiel určených mestom.

V OBRAZOCH: Oplotený pozemok na Námestí Slobody
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM