Bystričanka Ingrid vyrába netradičné TORTY: Zo syra a mäsa tvorí umelecké diela, FOTO
V rozhovore s Ingrid Polakovičovou sa dozviete nielen to, po akom zážitku sa rozhodla začať s výrobou syrových tort. Prezradila aj, čo jej výtvory rozhodne obsahovať nemôžu.
Symfónia chutí
„Ideálne spojenie chutí je mix syrov, maslová plnka, cesnaková plnka, pórová plnka a chuť krásne doplní hrozno a čili,“ vymenovala.
„Toto sú najideálnejšie a najobľúbenejšie chute. Občas si niekto nepraje niečo z toho, ale to sa stáva zriedka,“ pokračovala tortárka.
„Moje syrové torty nemôžu obsahovať toasty, chlieb, vajcia v žiadnom stave a to, čo zo zásady nepoužívam kvôli kazivosti. Čo sa týka požiadaviek objednávateľov, tak zväčša sa dohodneme. Všetkým poviem, čo viem, ak niečo neviem, nebudem to robiť. Tieto torty nie sú tak variabilne tvarovateľné a nemajú veľa možností ako ich ozdobiť tak, ako je to pri sladkých tortách. Mojim cieľom je, aby boli kompletne jedlé a najmä chutné,“ poznamenala so slovami, že jej k syru pasuje jednoduchosť a možnosť nechať vyniknúť chuť každého poschodia.
Napriek krásnym výtvorom a reakciám spokojných zákazníkov sa pani Ingrid nepovažuje za veľmi kreatívneho človeka. „Okolo mňa žijú oveľa šikovnejší ľudia. Ale skúsila som už všeličo. Výrobu decoupage, vyšívanie, výrobu rôznych dekorácií…, no už som po chorobe od toho upustila. V roku 2019 som prekonala ľahšiu mŕtvicu a vtedy si človek uvedomí, čo je dôležité a tak robím radosť sebe, aj iným tvorením syrových tort,“ dodala na záver.
Krásne syrové torty od pani Ingrid si môžete pozrieť na záberoch v priloženej fotogalérii.
Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.