Kultúra

Bystričania sa majú na čo tešiť. Júlový PROGRAM Letného kina na amfiteátri plný lákadiel

Radi pozeráte filmy pod holým nebom? Na bystrickom amfiteátri si počas júla rozhodne prídete na svoje. Na toto všetko sa môžete tešiť!

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa majú na čo tešiť. Júlový PROGRAM Letného kina na amfiteátri plný lákadiel
3
Galéria
Foto: Martin Dubovský

Prázdniny na Amfiteátri otvoril film Tlmočník, v ktorom oscarový režisér a publikom milovaný český filmár, Jiří Menzel, stvárnil jednu z hlavných postáv 10. júla sa pokračuje príjemnou francúzskou komédiou plnou vtipu, ale i dramatických momentov Kým nás svadba nerozdelí. Mnoho komédií končí svadbou hlavných hrdinov, no len málo z nich ukazuje divákom pohľad z druhej strany.

Víkend 13. – 14. júla sa bude niesť v znamení sci-fi. V rámci festivalu BBCON 2018 premietnu na Amfiteátri dva filmy prinášajúce náhľad do budúcnosti.

Ďalší utorok, 17.7. sa vďaka filmu Daj mi svoje meno prenesiete do idylického prostredia severotalianskeho vidieka v prvej polovici 80. rokov. Nenechajte si ujsť tento film prinášajúci príbeh sedemnásťročného tínedžera a hosťa jeho rodičov, ktorý si po premietaní na New York Film Festival vyslúžil najdlhší potlesk v 55-ročnej histórii festivalu.

24.7. bude nasledovať tretí a zároveň uzatvárajúci diel trilógie Fakjú pán profesor 3. Posledná časť satirickej komédie o boji medzi mládežou a učiteľom za pomoci irónie a čierneho humoru je bodkou za trilógiou, ktorá má uspokojiť v divákoch chtivosť vedieť, ako to celé dopadne.

Júlový program uzavriie 31.7. pútavá a zaujímavá dráma Tri bilboardy kúsok za Ebbingom o tom, ako zákony, právo a spravodlivosť sa často uberajú úplne rozdielnymi cestami. Príbeh tejto fascinujúcej drámy je rozprávaný s množstvom dejovo aj psychologicky prekvapivých zvratov, ktoré sa vo výsledku nečakane ukážu ako úplne vierohodné.

V OBRAZOCH: Letné kino na bystrickom amfiteátri
3
Galéria
Foto: Martin Dubovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM