Jakub Forgács Správy

Bystričania nelenili a pridali sa k zvyšku sveta. Prispeli k zápisu do Guinnessovej knihy rekordov!

Mať zápis v knihe rekordov, sa neudeje len tak hocikedy! A tentoraz k svetovému prvenstvu dopomohli priamo aj aktívni ľudia spod Urpína, ktorí milujú beh. Všetko sa odohralo v Mestskom parku. A výsledok?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania nelenili a pridali sa k zvyšku sveta. Prispeli k zápisu do Guinnessovej knihy rekordov!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Slovenskí orientační bežci prispeli k ďalšiemu zápisu do Guinnessovej knihy rekordov. Minulý týždeň 11. mája 2016 sa do projektu Svetového dňa orientačného behu zapojil rekordný počet účastníkov. Aj keď ich konečný počet ešte nie je známy, s určitosťou sa podarilo prekonať rekord z roku 2003 – 207 979 bežcov.

Do tohtoročnej akcie sa zapojilo až 79 krajín a 3340 miest. V súčasnosti je potvrdených 226 650 štartu­júcich a tento počet bude ešte narastať. Predpokladaná účasť je približne 250 000.

K novému rekordu prispeli aj orientačný bežci a verejnosť v piatich mestách na Slovensku v celkovom počte 1328 bežcov. 104 z nich bežalo práve v Banskej Bystrice.

Do rekordu sa započítal každý, kto prebehol alebo prešiel pripravenú trať s kontrolami. TASR informovala Jana Macinská zo Slovenského zväzu orientačných športov.

Čítajte tiež:

FOTO: Špeciálna akcia spojila Bystricu so svetom. Parkom bežali 2 a pol ročné dievčatko aj viceprimátor!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM