Jakub Forgács Kultúra Rôzne Správy

Bystričania môžu priniesť úsmevy na tváre detí. Domovákom pomôžu ku krásnemu zážitku

Robiť dobré skutky je stále v kurze! Vďaka jedinečnému projektu môžete teraz dostať domovákov na predstavenia Malý princ či Kniha džunglí. Pozrite ako!

Ilustračný obrázok k článku Bystričania môžu priniesť úsmevy na tváre detí. Domovákom pomôžu ku krásnemu zážitku
5
Galéria
Zdroj: BDNR

Bábkové divadlo na Rázcestí v Banskej Bystrici a festival Bábkarská Bystrica sa v rámci aktuálneho jubilejného ročníka TOUR 2016 rozhodli venovať medzinárodný divadelný zážitok 200 deťom z detských domovov v Banskobystrickom kraji. Zabezpečiť chcú bezplatný vstup na atraktívne festivalové predstavenia: Malý princ (SR), Kniha džunglí (PL) a vzdušnú akrobaciu v podaní českého súboru a darovať festivalovú vstupenku dieťaťu z detského domova.

Predstavenia sa budú konať v divadelnom prostredí štátnej opery v Banskej Bystrici. Tím organizátorov sa pre deti a pedagogický personál snaží pripraviť čo najkomfortnejšie podmienky, ku ktorým patria aj bezplatné zvozy detí z domova až do divadelnej sály.

„Sme toho názoru, že dar v podobe 4 eur za lístok na predstavenie bude niekoľkonásobne vyvážený radosťou detí z účasti na predstavení tej najvyššej umeleckej kvality, s ktorým sa mnoho z nich, bohužiaľ, za svoj život ešte nestretlo,“ uvádzajú organizátori v blogu na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk.

Pomôžte jubilejnému ročníku Bábkarskej Bystrice uskutočniť jej vízie. Podporte vstup do divadla pre deti, ktoré túto možnosť bežne nemajú a darujte im to, čo väčšina veľkých firiem a podnikateľských subjektov v Banskej Bystrici odmietla. Urobiť tak môžete priamo na portáli ĽudiaĽuďom.sk.

Pozrite si v našej fotogalérii zábery z minulých ročníkov Bábkarskej Bystrice!

Čítajte tiež:

Bábkarská Bystrica s krásnou myšlienkou. Predstavenia má priniesť deťom z domovov

Bábkarská Bystrica oslávi okrúhle jubileum. Na obľúbený festival naladí dvojica akcií

Bábkarská Bystrica 2016
4
Galéria
Zdroj: BDNR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM