Jakub Forgács Správy

Bystrica vyhlásila 3. stupeň povodňovej aktivity: V kritických úsekoch pribudli bariéry, FOTO

Členovia povodňovej komisie mesta spolu s príslušníkmi mestskej polície aktuálne zisťujú vzniknuté škody priamo v teréne.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica vyhlásila 3. stupeň povodňovej aktivity: V kritických úsekoch pribudli bariéry, FOTO
14
Galéria

Pondelkové dlhotrvajúce dažde extrémnej intenzity na celom území mesta Banská Bystrica spôsobili problémy vo viacerých mestských častiach. „V priebehu dňa došlo k naplneniu všetkých vodných tokov a ich prítokov s následným lokálnym vybrežovaním po miestnych komunikáciách, pozemkoch či záhradách. Preto ešte včera, 17. mája 2021 o 20.30 hod. vyhlásilo mesto III. stupeň povodňovej aktivity,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Stavali sa bariéry

Všetky záchranné zložky preto podľa slov hovorkyne počas noci monitorovali jednotlivé lokality a v kritických úsekoch, v ktorých to bolo nevyhnutné, postavili protipovodňové bariéry. „Členovia povodňovej komisie mesta spolu s príslušníkmi mestskej polície aktuálne zisťujú vzniknuté škody priamo v teréne,“ doplnila.

„Situáciu sme sledovali počas celej noci a pokračujeme od skorého rána. Pravidelne zasadá povodňová komisia mesta a v súčinnosti so Slovenským vodohospodárskym podnikom a Hasičským a záchranným zborom vyhodnocujeme stav vo všetkých mestských častiach. Obyvateľov žiadame, aby prípadné problémy a vzniknuté škodové udalosti nahlasovali na známej linke mestskej polície 159. So záchrannými zložkami sa ich budeme snažiť priebežne odstraňovať. Podľa informácií od Slovenského vodohospodárskeho podniku a SHMÚ by sa situácia mala okolo obeda upokojiť a Hron by nemal kulminovať. Veríme, že to tak aj bude,“ informuje primátor Ján Nosko.

Ďalšie aktuálne správy

Ako spomenula hovorkyňa, krízový štáb mesta sa zároveň snaží v teréne zabezpečiť všetkým záchranným zložkám teplý čaj, kávu a polievku. „Ďakujeme Slovenskému vodohospodárskemu podniku, Hasičskému a záchrannému zboru, dobrovoľným hasičom, členom mestskej povodňovej komisie, príslušníkom mestskej polície a ďalším za maximálne nasadenie,“ dodala Marhefková.

V priloženej fotogalérii nájdete zábery, ako to aktuálne vyzerá pri Hrone v Bystrici!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Hladina Hrona stúpala, v Bystrici postavili protipovodňové bariéry
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM