Jakub Forgács Správy Samospráva

Bystrica bude hľadať hlavného architekta mesta dlhšie: Toto je dôvod

Mesto vyhlásila výberové konanie na pozíciu vedúceho oddelenia územného plánovania a architekta mesta ešte začiatkom decembra 2020. Lehotu na výberové konanie sa však rozhodlo predĺžiť.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica bude hľadať hlavného architekta mesta dlhšie: Toto je dôvod
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Záujem zo strany odborníkov z oblasti urbanizmu a architektúry je zatiaľ nízky, a to aj napriek tomu, že ide o dôležitú a významnú funkciu, ktorá má dopady na územný rozvoj mesta. Vzhľadom na charakter a náročnosť pracovnej pozície považuje samospráva doposiaľ prihlásený počet uchádzačov za nepostačujúci, preto lehotu výberového konania predlžuje do 31. augusta 2021. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Aké sú požiadavky?

Hlavný architekt mesta musí podľa jej slov byť nielen odborník v oblasti územného plánovania, urbanizmu a architektúry, ale aj dobrý manažér a líder tímu. Uchádzač musí spĺňať niekoľko kritérií – mať vysokoškolské vzdelanie II. stupňa v odbore územné plánovanie, urbanizmus, architektúra, disponovať autorizačným osvedčením SKA, a výhodou je aj odborná spôsobilosť na obstarávanie územnoplánovacej dokumentácie a územnoplánovacích podkladov.

„Hlavný architekt riadi činnosť oddelenia, je odborný garant pre oblasť územného plánovania, urbanizmu a architektúry mesta. Novoprijatý uchádzač bude kontrolovať proces obstarávania územnoplánovacej dokumentácie a územnoplánovacích podkladov vo všetkých fázach ich prípravy, tvorby, vyhotovenia, prerokovania i schvaľovania,“ pokračovala Marhefková.

Ako dodala hovorkyňa, hlavný architekt zároveň koordinuje rozvoj dopravného systému mesta s dôrazom na zníženie negatívnych vplyvov dopravy na životné prostredie a pod. Aktívne sa podieľa na tvorbe územnoplánovacích dokumentov, vstupuje do prípravy a tvorby územného plánu a koordinuje pripravované rozvojové zámery investorov v súlade s platnou územnoplánovacou dokumentáciou.

Ako postupovať?

Žiadosti o prijatie do pracovného pomeru je potrebné doručiť do 31. augusta 2021 do 14:00 hod. osobne alebo poštou na adresu: Mestský úrad Banská Bystrica, Československej armády 26, 974 01 Banská Bystrica.

Podrobnejšie info nájdu uchádzači na webe mesta TU.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj aktuálne zábery z rekonštrukcie bystrických športovísk!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Najväčšie banskobystrické športoviská menia svoju podobu
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM