Jakub Forgács Krimi

Bezdomovcovi pri Pamätníku SNP pomáhali okoloidúci aj policajti. Skončil v nemocnici

Po prepustení z nemocnice bude podľa slov mužov zákona umiestnený v zariadení Slovenského červeného kríža.

Ilustračný obrázok k článku Bezdomovcovi pri Pamätníku SNP pomáhali okoloidúci aj policajti. Skončil v nemocnici
5
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB

Mestská polícia v Banskej Bystrici riešila v posledných dňoch prípad bezdomovca, občana Banskej Bystrice, ktorý sa niekoľko dní zdržiaval v blízkosti Pamätníka SNP. „Odmietal ponúknuté možnosti riešenia jeho situácie: ošetrenie lekárom, akýkoľvek prevoz na vyšetrenie do nemocnice, či umiestnenie do zariadenia Slovenského červeného kríža, odmietal opustiť miesto,“ uviedli bystrickí mestskí policajti na svojej facebookovej stránke.

„Bezdomovec bol nehybný, ležal na zemi a biologické potreby vykonával na mieste. Príslušníci mestskej polície poznajú tohto bezdomovca z predchádzajúceho obdobia, vedia o koho sa jedná, pretože niekoľkokrát s ním už prišli do kontaktu pri výkone služby,“ pokračovali so slovami, že v tom čase bol ešte v dobrom fyzickom stave.

„Posledné dni trávil bezdomovec na základe svojho slobodného rozhodnutia na frekventovanom mieste, kadiaľ prechádza veľa ľudí. Niektorí z nich mu poskytli pomoc – doniesli mu jedlo, pitie. Príslušníci mestskej polície ho pravidelne monitorovali, tiež mu poskytli deku, nosili mu vodu a kávu. Diecézna charita sa postarala o tepelnú podložku a teplé nápoje,“ vymenovali muži zákona.

Ako ďalej uvádzajú na stránke, významnú úlohu v tomto prípade zohral terénny sociálny pracovník zo Slovenského červeného kríža (SČK), ktorí svojou intervenciou presviedčal dotyčného o potrebe vyšetrenia u lekára a poskytol mu informácie o možnosti okamžitého umiestnenia v ich zariadení, ktoré je možné len s jeho súhlasom.

„Vďaka veľmi dobrej spolupráci mestskej polície so Slovenským červeným krížom sa podarilo postarať o bezdomovca a v piatok 4. októbra 2019 v ranných hodinách bol bezdomovec prevezený vozidlom rýchlej zdravotníckej pomoci na vyšetrenie do nemocnice, kde bude o neho postarané v závislosti od jeho zdravotného stavu,“ píšu mestskí policajti.

Po prepustení z nemocnice bude podľa slov mužov zákona umiestnený v zariadení Slovenského červeného kríža. „Mestská polícia ďakuje nielen za aktívny prístup pri vzniknutej situácii, ale aj za úspešnú a dlhoročnú spoluprácu s územným spolkom SČK v Banskej Bystrici,“ dodávajú na záver.

V OBRAZOCH: Bezdomovec pri Pamätníku SNP
5
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM