Aktualizované Hokej

Barani predviedli dokonalý obrat: Z Nitry vezú 3 body, rozhodlo sa v samom závere, FOTO

Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili v 37. kole Tipos extraligy na ľade Nitry 2:1. "Corgoni" klesli na 11. priečku, "barani" sú 5.

Ilustračný obrázok k článku Barani predviedli dokonalý obrat: Z Nitry vezú 3 body, rozhodlo sa v samom závere, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Na prvý gól sa čakalo až do 48. minúty, keď otvoril skóre domáci Martin Bodák. Nitrania však následne vyprodukovali dva fauly, po ktorých sa dvakrát v presilovke presadil Branden Troock. Domáci hrali v závere presilovú hru o dvoch hráčov, avšak ani pri hre bez brankára v šestici už nedokázali vyrovnať.

Hlasy po zápase

Na prvý gól sa v utorkovom dueli hokejovej Tipos extraligy medzi Nitrou a Banskou Bystricou čakalo až do 48. minúty, keď poslal domácich do vedenia obranca Martin Bodák. Nitrania však záver zápasu nezvládli a plný bodový zisk zabezpečil hosťom dvojgólový Branden Troock. Rozhodujúci faktor duelu boli presilové hry, z ktorých hostia strelili oba góly a domáci nepremenili sedem početných výhod.

Vstup do zápasu mali jednoznačne lepší „barani“, ktorí v prvej päťminútovke zatlačili svojho súpera. Domácich podržal niekoľkými zákrokmi brankár Libor Kašík. Najmä pri šanci Kristoffa Kontosa sa už zdalo, že je tridsaťročný Čech prekonaný, v poslednom momente však dokázal vložiť do dráhy puku svoju hokejku: „Mal som šťastie, že mi trafil hokejku, ale to k tomu patrí. Pokiaľ chcete pomôcť tímu, musíte chytiť aj niečo navyše.“

Už takmer istý gól mal na hokejke v 47. minúte aj ďalší Banskobystričan Patrick Watling, ktorý dostal dlhú prihrávku za obranu. Ťažkú prihrávku si preberal na modrej čiare, čo chcel využiť domáci brankár, ktorý vyštartoval oproti kanadskému útočníkovi, vrhol sa mu pod nohy, puk však netrafil. Situáciu zachránil až blokujúci Martin Vitáloš. „Už som videl, že to má na dlhú hokejku a videl som, že jeho prvý dotyk nebol ideálny. Veril som si, že budem pri puku skôr ako on. Keď už som vedel, že to nestíham, snažil som sa mu to čo najviac sťažiť, aby som pomohol Martinovi, ktorý to vyriešil skvele,“ popísal situáciu domáci brankár Kašík.

V 48. minúte sa skóre menilo prvýkrát, keď si do voľného priestoru nakorčuľoval Bodák a strelou k pravej žrdi rozjasal domácich fanúšikov. Bola to však posledná radosť domácich. V 52. minúte využil statický prejav brániacej štvorice Troock a ten istý hráč o dve a pol minúty využil ďalšiu početnú výhodu po zbytočnom faule Rusa Vladislava Šiškova. Nitra hrala v závere takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, potom odvolala aj brankára, ale ani v šestici už neprekonala Filipa Belányiho. „Užívam si každú minútu v bránke. Nechytal som veľa zápasov v tejto sezóne. Som veľmi rád, že sme to ubránili, veril som tomu. Mal som už v závere dosť,“ povedal v mixzóne hosťujúci brankár, ktorý v zápase zlikvidoval 35 striel.

HK Nitra – HC ´05 Banská Bystrica 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

  • Góly: 48. Bodák (Gajdoš) – 52. Troock (Kontos), 55. Troock (Watling)
  • Rozhodovali: Baluška, Korba – Stanzel, Frimmel
  • Vylúčení: 4:6
  • Presilovky: 0:2
  • Oslabenia: 0:0
  • 2 321 divákov
  • Nitra: Kašík – Mezei, Green, Gajdoš, Bodák, Stacha, Vitáloš, Šiškov – Bajtek, Baláž, Krivošík – A. Sýkora, Gill, Elmer – Čederle, Buncis, Tvrdoň – Knies, Solenský, Lacka – Pekarčík
  • Banská Bystrica: Belányi – Bačik, Luža, Ryczek, Kojo, Frídel, Holenda – Troock, Kontos, Watling – J. Sukeľ, Bíreš, Gašpar – Kabáč, Tamáši, Šoltés – Jendek, Gabor, Urbánek – Sojka

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zábery zo zápasu nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zápas medzi HK Nitra a HC ‘05 Banská Bystrica
9
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM