Hokej

Barani opäť potešili fanúšikov: V Trenčíne dokázali vybojovať 3 body, FOTO

Hokejisti Dukly Trenčín prehrali v utorok na domácom ľade s HC‘05 Banská Bystrica 1:2 v utorňajšej dohrávke 9. kola Tipos extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Barani opäť potešili fanúšikov: V Trenčíne dokázali vybojovať 3 body, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Do bránky „baranov“ sa premiérovo postavil Belányi. V úvodnej tretiny však mal iba minimum práce. Oba tímy sa iba sťažka dostávali do šancí. Väčšie množstvo príležitostí si vďaka presilovým hrám síce vypracovali hostia spod Urpína, ale na LaCouveeho nevyzreli.

Úvod prostrednej tretiny priniesol zvýšený pohyb a aktivitu na oboch stranách klziska. Zakončenie Faška-Rudáša dieru medzi betónmi LaCouveeho nenašla. O chvíľu na to Hunovo zakončenie smerovalo iba do stredu brány. Dukla následne hrala presilovú hru, avšak udrieť mohlo pred domácou bránkou. Lamper však puk za chrbát kanadského gólmana nedostal. Barani boli aktívnejší, no v zakončení nemali dostatok pokoja a presnosti. Čo viselo vo vzduchu sa aj stalo realitou. Domácu ľahkovážnosť potrestal v 34. minúte Drew, ktorý zostal nikým nepokrytý na pravom kruhu a strelou do horných poschodí bránky otvoril skóre. V 38. minúte počas presilovej hry to bol znova Drew, ktorý z podobnej pozície chcel trafiť to isté miesto ako pri góle, no LaCouvee jeho strelu vyrazil. Gól padol na opačnej strane klziska. Prvý útok vojakov zakombinoval a po chybe obrany Banskej Bystrice Berishovu prihrávku pretlačil za Belányiho pohotový Kettunen.

Záverečná časť hry priniesla svižný hokej na oboch stranách. V 48. minúte po Sádeckého akcii mohol zvrátiť skóre Ilenčík, no namieril puk iba doprostred bránky. Desať minút pred koncom sa odrazenú puk dostal k nakorčuľovanému Heclovi, ktorý pre krátkosť času nedokázal namieriť dostatočne presne. V 53. minúte to bol opäť Hecl, kto mohol nakloniť misky váh na domácu stranu, ale tiesnený nedokázal poslať puk do siete. A tak gól padol na opačnej strane, keď z rýchlej akcie presne zakončil Kabáč. Trenčania v závere nevyužili presilovku ani power play.

HK Dukla Trenčín – HC‘05 Banská Bystrica 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

  • Góly: 40. Kettunen (Berisha, Okuliar) – 34. Drew (Mistele, Winquist), 53. Kabáč (Lamper, Breton)
  • Rozhodovali: Stano, Hronský – Šoltés, Durmis
  • Vylúčení: 3:4
  • Presilovky a oslabenia: 0:0
  • bez divákov
  • Trenčín: LaCouvee – Lemcke, Ackered, Bokroš, Zeleňák, Rajnoha, Urban, Ilenčík – Berisha, Kettunen, Okuliar – Sádecký, Paukovček, Hecl – Valach, Rehuš, Bezúch – Kukuča, Švec, Ferényi
  • Banská Bystrica: Belányi – Žiak, Ďatelinka, Drew, Breton, Demo, Petrinec, Giertl, Hudec – Lamper, Tamáši, Kabáč – Faško-Rudáš, Winquist, Mistele – Vybíral, Rob. Huna, Kraut – Melcher, Šimun, Výhonský

Zábery zo zápasu nájdete v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

HK Dukla Trenčín - HC 05 Banská Bystrica
8
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM