Jakub Forgács Rôzne Správy

Aké mená fičia medzi bystrickými mamičkami? Ema, Jakub, no aj poriadne kuriózne

Kreativite sa medze nekladú ani v meste pod Urpínom. Kým mnohé detičky narodené v roku 2019 nosia tradičné mená, niektoré sa môžu pýšiť aj vskutku unikátnymi.

Ilustračný obrázok k článku Aké mená fičia medzi bystrickými mamičkami? Ema, Jakub, no aj poriadne kuriózne
6
Galéria
Zdroj: TASR

V roku 2019 sa podľa slov hovorkyne primátora Dominiky Mojžišovej v Bystrici narodilo 1313 detí, z toho 665 chlapcov a 648 dievčat. Keďže však nie všetky deti majú trvalý pobyt v našom meste, malých Bystričanov sa narodilo podstatne menej, iba 748. Informovala o tom Marta Čellárová, vedúca oddelenia Matriky a ohlasovne pobytu. Aké mená im rodičia dávali najčastejšie?

„Najobľúbenejšie dievčenské mená roka 2019 sú tradične Ema (Emma), Hana (Hanka) a trojicu uzatvára Laura, ktorá sa minulý rok do rebríčka nedostala. Prvé miesto medzi chlapčenskými menami opäť patrí Jakubovi. Hneď za ním nasledujú mená Lukáš a Adam, ktoré boli v zozname aj vlani,“ vymenovala.

„Každý rok sa na Matričnom úrade v Banskej Bystrici stretávame aj s netradičnými menami. Z dievčenských to tento rok boli mená Amira, Eloïse, Lillien, či Réka. Zaujímavé chlapčenské mená boli napríklad Dorian a Samael,“ doplnila Čellárová.

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery prvej Bystričanky roka 2020, malej Katky!

Foto: ilustračné

Prvou Bystričankou roka 2020 je Katarínka
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM