Jakub Forgács Správy

Ak pôjde o ŽIVOT, chcú byť PRIPRAVENÍ: Bystrickí zdravotníci trénujú na KRITICKÉ situácie, FOTO

Kurz je primárne zameraný na naučenie sa správnej techniky vonkajšej masáže srdca, ktorá je pre prežitie pacienta najzásadnejšia.

Ilustračný obrázok k článku Ak pôjde o ŽIVOT, chcú byť PRIPRAVENÍ: Bystrickí zdravotníci trénujú na KRITICKÉ situácie, FOTO
4
Galéria

Zdravotníci z Fakultnej nemocnice poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici už od februára postupne navštevujú kurz kardiopulmonálnej resuscitácie, aby aj pri náhlych a neočakávaných život ohrozujúcich situáciách boli vždy pripravení. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

„V malých štvorčlenných skupinkách, pod dohľadom dvoch profesionálnych inštruktoriek, trénujú podanie prvej pomoci,“ píše nemocnica.

Pomoc bez zaváhania

Kurz je podľa slov nemocnice primárne zameraný na naučenie sa správnej techniky vonkajšej masáže srdca, ktorá je pre prežitie pacienta najzásadnejšia. Účastníci kurzu sa podľa slov polície tiež naučia ako správne nalepiť elektródy automatického externého defibrilátora, ktorý sa nachádza na viacerých miestach v nemocnici.

Nemocnicu každý deň navštívi veľké množstvo pacientov s rôznymi ochoreniami. Zdravotníci tak majú o mnoho vyšší predpoklad, že sa stretnú s pacientom s náhlou zmenou zdravotného stavu a v ohrození života. „V takýchto situáciách nesmú naši zdravotníci zaváhať a musia okamžite konať a poskytnúť prvú pomoc,“ spomína nemocnica.

Aj z tohto dôvodu sa na kurze zameriavajú na modelovú situáciu z prostredia nemocnice, aby všetci vedeli rozpoznať pacienta so zástavou krvného obehu, kam v takomto prípade treba volať a čo robiť, kým prídu kolegovia z kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Kurz podania prvej pomoci v banskobystrickej nemocnici
4
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM