Jakub Forgács Krimi

DRAMATICKÁ policajná naháňačka: Zlodej áut si to s dodávkou namieril na policajta, FOTO

Kriminalisti následne zistili, že ide o vskutku „skúseného zlodeja áut“ v minulosti 9-krát súdne trestaného.

Ilustračný obrázok k článku DRAMATICKÁ policajná naháňačka: Zlodej áut si to s dodávkou namieril na policajta, FOTO
5
Galéria

V stredu (26.6) v nočných hodinách kontrolovala hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Zvolene vozidlá prechádzajúce mestom. „Keď sa pokúsili zastaviť prichádzajúci Opel Movano, vodič si to autom namieril priamo na policajta, ktorý stihol v poslednej chvíli odskočiť,“ uviedli banskobystrickí krajskí policajti na sociálnej sieti.

Únik do lesa

„Začali vozidlo prenasledovať a to sa už ku nim pridali aj kolegovia z Pohotovostnej motorizovanej jednotky. Vodič na dodávke tušil, že nedokáže uniknúť, zastavil na krajnici a vbehol do lesa, kde sa chcel pod rúškom noci ukryť,“ pokračovali muži zákona.

To už boli v nasadení aj banskobystrickí krajskí kriminalisti, ktorí v spolupráci so zvolenskými kolegami rozbehli pátranie po vodičovi na úteku. „Zistili, že vozidlo, ktorým takmer zrazil policajta je kradnuté. Výsledkom ich ukážkovej spolupráce bolo zadržanie páchateľa v priebehu niekoľkých hodín. Realizovali ho kolegovia „PMJ-čkári“,“ spomenuli.

Skúsený zlodej

Kriminalisti následne zistili, že ide o vskutku „skúseného zlodeja áut“ v minulosti 9-krát súdne trestaného. „51 – ročného muža z okresu Galanta totiž pri prvej krádeži auta chytili ešte v roku 1992, paradoxne práve vo Zvolene. Pre krajských kriminalistov je to „známa firma“, krádeže áut páchal po celom Slovensku. Neobmedzuje sa však len na naše územie, posledný trest si odpykal v Rakúsku, kde bol nedávno podmienečne prepustený,“ uviedli ďalej policajti.

„Zvolenský vyšetrovateľ ho obvinil pre zločin krádeže a zločin útoku na verejného činiteľa. Zároveň spracoval podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie,“ dodali so slovami, že v prípade dokázania viny mužovi hrozí až 10 – ročný trest odňatia slobody.

Zábery z policajného zásahu nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zlodej áut si to s dodávkou namieril na policajta
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM