Jakub Forgács Hokej

Výmena na BRANKÁRSKOM poste BARANOV: Belányi KONČÍ, posila prichádza spod Tatier

Mladý brankár, ktorý si oblečie dres Baranov, pod Urpínom krátko pôsobil v sezónach 2020/21 a 2021/22, kedy však odchytal dokopy len sedem stretnutí.

Ilustračný obrázok k článku Výmena na BRANKÁRSKOM poste BARANOV: Belányi KONČÍ, posila prichádza spod Tatier
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Medzi zástupcami klubu HC '05 Banská Bystrica a funkcionármi v Poprade prišlo k rokovaniam o výmene na brankárskom poste, čo sa počas sezóny nestáva tak často. Bystrický hokejový klub o tom informoval na svojej webovej stránke. S Banskou Bystricou sa lúči odchovanec Filip Belányi, opačným smerom pod Urpín príde talentovaný Eugen Rabčan, ktorý sa dohodol na pôsobení v tíme na ďalšie dva roky s možnosťou opcie.

„Aj touto cestou nateraz Belkovi ďakujeme za odvedené služby a prajeme mu v jeho ďalšej kariére množstvo úspechov,“ píše klub, ktorý zároveň dodáva, že na jeho miesto zaujme agilný Eugen Rabčan, ktorý neprichádza do úplne neznámeho prostredia. „V Banskej Bystrici totiž krátko pôsobil v sezónach 2020/21 a 2021/22, kedy však odchytal dokopy len sedem stretnutí,“ spomína.

Podobne ako Belányi, aj Rabčan upútal svojho času pozornosť realizačného tímu Slovenska a vo februári 2023 zažil svoj seniorský debut v drese s dvojkrížom na hrudi.

„Zriedka sa v priebehu sezóny naskytne príležitosť posilniť tím s perspektívou na niekoľko sezón dopredu na takej dôležitej pozícii, akou je pozícia brankára. Táto výmena brankárov dávala zmysel pre budúcnosť našej organizácie. V Eugenovi získavame na dlhšie obdobie kvalitného a perspektívneho brankára, ktorý bude mať u nás dostatok času a priestoru sa zlepšovať. Posilňovanie brankárskej pozície týmto u nás nekončí a ku Gašperovi Krošejlovi a Eugenovi Rabčanovi pribudne do konca prestupového obdobia ešte jeden brankár,“ povedal pre klubový web na margo výmeny Ľuboš Pisár.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM