Správy

Vodičov čakajú OBMEDZENIA: Na viacerých úsekoch cesty I/66 sa bude pracovať

V súvislosti s rekonštrukčnými prácami na ceste žiada SSC vodičov o trpezlivosť a ohľaduplnosť. Ktorých úsekov sa budú týkať?

Ilustračný obrázok k článku Vodičov čakajú OBMEDZENIA: Na viacerých úsekoch cesty I/66 sa bude pracovať
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Prešovský kraj

Po zimnom období pokračuje Slovenská správa ciest (SSC) s rekonštrukčnými prácami na viacerých úsekoch cesty prvej triedy č. 66. Ako TASR informovala hovorkyňa SSC Jana Lukáčová, práce budú vykonávané vo viacerých úsekoch cesty, v intraviláne mesta Banská Bystrica, v úseku Lučatín – Nemecká a na križovatke v Predajnej.

Spevnenie vozovky

Lukáčová priblížila, že projekt rekonštrukcie cesty je zameraný na opravy povrchu vozovky, úpravu križovatiek, odvodnenie vozovky, rekonštrukciu priepustov, mostov, autobusových zastávok, úpravu alebo výmenu dopravného značenia či výmenu a doplnenie bezpečnostných zariadení.

Od piatka 5. apríla sa začne druhá etapa spevnenia krytu vozovky na ceste I/66 v križovatke s Cestou k Smrečine pri obchodnom centre na autobusovej stanici v Banskej Bystrici. V križovatke je vozovka extrémne namáhaná ťažkou dopravou, preto tam na jeseň minulého roka SSC zrealizovala prvú etapu spevnenia krytu vozovky.

„Druhá etapa stavebných prác bude pokračovať úpravou pruhu s priamym smerom a ľavým odbočením v smere od autobusovej stanice a druhej polovice ľavého odbočovacieho pruhu v smere od Zvolena,“ priblížila Lukáčová s tým, že stavba bude ukončená v polovici mája.

Nové zvodidlá a krajnice

V termíne od 2. do 19. apríla vymení SSC cestné zvodidlá a upraví krajnice na ceste I/66 v úseku medzi železničnou stanicou a predajňou vozidiel na Partizánskej ceste.

Viac o ďalších stavebných prácach na Horehroní sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM