Jakub Forgács Správy

Zdravotníci, ktorí si zaslúžia OBDIV: Pacientom poskytujú NEPRETRŽITÚ starostlivosť

Špeciálne oddelenie v banskobystrickej nemocnici slúži najmä klinikám a oddeleniam, kde pacientovi poskytli akútnu zdravotnú starostlivosť.

Ilustračný obrázok k článku Zdravotníci, ktorí si zaslúžia OBDIV: Pacientom poskytujú NEPRETRŽITÚ starostlivosť
1
Galéria

Na Oddelení dlhodobo chorých vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici poskytujú komplexnú starostlivosť pacientom, ktorí si vyžadujú dlhodobú zdravotnú starostlivosť. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

Nepretržitá starostlivosť

Hoci sú pacienti prevažne vo vyššom veku, starostlivosť potrebujú aj mladší pacienti, ktorí potrebujú doliečenie či už po operácií, alebo ochoreniach prebiehajúcich dlhodobo, chronicky a často sa akútne zhoršujúcich. „Oddelenie slúži najmä klinikám a oddeleniam, kde pacientovi poskytli akútnu zdravotnú starostlivosť,“ píše nemocnica.

„Našich 24 kolegov poskytuje pacientom nepretržitú 24-hodinovú starostlivosť. Pacienti sú často dezorientovaní, vyčerpaní a bohužiaľ aj agresívni. Práca s takýmito pacientmi si vyžaduje veľkú trpezlivosť, silu, odhodlanie a lásku ku svojej práci,“ spomenula nemocnica so slovami, že mnohí pacienti odtiaľto aj vďaka vysoko odbornej poskytnutej zdravotnej starostlivosti odchádzajú so skvelými výsledkami a sebestační.

„Ďakujeme vám, že vykonávate tak fyzicky a aj psychicky náročné povolanie. Ďakujeme aj za všetkých pacientov, ktorých ste tu "vypiplali“ a vďaka vám môžu fungovať v bežnom živote,“ dodala nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdravotníci z oddelenia dlhodobo chorých
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM