Jakub Forgács Správy

TIP na ÚSPORU cestujúcich zaskočil: PREČO sme to nevedeli skôr? pýtajú sa

Hoci by sa tip na lacnejšie cestovanie dal považovať za pozitívnu správu, niektorí ľudia to vidia inak. Banskobystrický samosprávny kraj prišiel s vysvetlením.

Ilustračný obrázok k článku TIP na ÚSPORU cestujúcich zaskočil: PREČO sme to nevedeli skôr? pýtajú sa
7
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK

Iba v utorok sa ľudia, ktorí v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) využívajú regionálnu autobusovú dopravu, dozvedeli, že pri kúpe jednorazového cestovného lístka môžu v rámci jeho zónovo-relačnej a časovej platnosti ľubovoľne prestupovať. Informoval o tom Integrovaný dopravný systém (IDS) BBSK.

Zaskočení cestujúci

Ak teda napríklad cestujete do cieľovej zastávky, kde sa zdržíte iba minimálne, na spiatočnú cestu si v tomto prípade podľa IDS BBSK nemusíte kupovať jednorazový lístok znovu, pokiaľ svoj návrat domov a teda aj vystúpenie z autobusu stihnete v časovej platnosti cestovného lístka.

Keďže nový systém funguje v BBSK už takmer dva mesiace, mnohých ľudí to zaskočilo. „Keď som sa na to pýtal v januári, odpovedali ste, že nie, že to platí len na jednu cestu tam, tak prosím o detailné vysvetlenie,“ napísal v komentári adresovanom IDS BBSK Erik. Na jeho slová reagovala aj ďalšia z komentujúcich: „Presne, to je to isté ako v mojom prípade, tiež mi takto odpovedali, mohla som ušetriť celkom dosť.“

Obrátili sme sa preto na BBSK, aby sme zistili, odkedy táto „novinka“ platí a prečo sa o nej ľudia nedozvedeli skôr. Reakciu nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V regionálnej doprave odštartoval nový integrovaný dopravný systém
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM