Jakub Forgács Správy

Vodiči ukážu, akí sú OHĽADUPLNÍ: Na bystrickom priechode prebehne ŠPECIÁLNA akcia

Dopravno-preventívnou aktivitou chce Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska pripomenúť výnimočnosť bielej palice v živote ľudí so zrakovým postihnutím.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči ukážu, akí sú OHĽADUPLNÍ: Na bystrickom priechode prebehne ŠPECIÁLNA akcia
2
Galéria
Zdroj: TASR

Počas štvrtkového (12.10.) Svetového dňa bielej palice organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska 14. ročník dopravno-preventívnej aktivity. „Na vyše štyridsiatich priechodoch po celej krajine budú spolu s hliadkami dopravnej polície aj dobrovoľníci únie, aby spoločne zisťovali, ako na signál s bielou palicou zareagujú motoristi,“ uvádza samospráva na sociálnej sieti.

Akcia bude i v našom meste. „Na priechode pre chodcov na Námestí Ľ. Štúra sa Deň bielej palice uskutoční od 9.00 do 11.00 hod.,“ píše samospráva so slovami, že cieľom je zvýšiť povedomie o bezpečnosti chodcov s touto pomôckou.

Dopravno-preventívnou aktivitou chce únia pripomenúť výnimočnosť bielej palice v živote ľudí so zrakovým postihnutím, ktorá im umožňuje samostatný a najmä bezpečný pohyb. „Ďakujeme za ohľaduplnosť voči nim, a to nielen počas zajtrajšieho dňa,“ dodáva mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Svetový deň Bielej palice v Bystrici
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM