Jakub Forgács Krimi

Vodič zrazil CHODCA priamo na priechode: ZRANENÉHO muža previezli do nemocnice, FOTO

Chodec podľa slov polície prechádzal cez označený priechod pre chodcov a po prejdení jedeného jazdného pruhu ho zrazilo auto.

Ilustračný obrázok k článku Vodič zrazil CHODCA priamo na priechode: ZRANENÉHO muža previezli do nemocnice, FOTO
3
Galéria

Polícia v Banskej Bystrici objasňuje dopravnú nehodu, pri ktorej bol zrazený chodec. „Dopravná nehoda sa stala v sobotu (14.10.) o 18.45 hod. na ceste I/66 katastri obce Slovenská Ľupča v smere na Brezno,“ uviedli banskobystrickí krajskí policajti na sociálnej sieti.

Opitý chodec

„57-ročný chodec prechádzal cez označený priechod pre chodcov a po prejdení jedeného jazdného pruhu ho zrazilo auto. 26-ročný vodič osobného auta ho neskoro na priechode spozoroval a zrážke už nestihol zabrániť,“ pokračovali muži zákona so slovami, že chodec bol so zraneniami prevezený do nemocnice. Na mieste boli účastníci podrobení dychovým skúškam.

„Vodič ju mal negatívnu a chodec nafúkal 1,85 promile alkoholu,“ uviedli.

Policajti opakovane apelujú na chodcov, aby nosili reflexné prvky, ktoré prispievajú k bezpečnosti na cestách. „Chodci by si mali uvedomiť svoju zodpovednosť, ktorú berú na seba ak reflexné prvky nenosia. Vodiči, ktorí pri strete s chodcom neutrpia až také veľké následky, by mali byť ostražitejší a viac predvídať najmä na miestach, kde býva zvýšený pohyb chodcov,“ dodali muži zákona.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Vodič zrazil chodca priamo na priechode
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM