Jakub Forgács Rôzne

Vianoce by sme si lepšie ani nevychutnali: Čo máme cez sviatky doma, teraz v Bystrici zažijeme pod holým nebom

Ani vy sa už neviete dočkať príchodu najkrajších sviatkov roka? V Banskej Bystrici si ich atmosféru užijeme ešte viac. Keď uvidíte, čo sa to chystá v našom meste, hneď pochopíte.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce by sme si lepšie ani nevychutnali: Čo máme cez sviatky doma, teraz v Bystrici zažijeme pod holým nebom
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: TASR

Neodmysliteľnou súčasťou blížiacich sa Vianoc sú aj tradičné rozprávky. Jednu kultovú, ktorú už aspoň raz videl snáď každý Bystričan, si teraz budeme môcť v našom meste vychutnať úplne inak, ako sme bežne zvyknutí. „V pondelok o 17:00 nás čaká premietanie filmu Perinbaba, ktoré bude prebiehať pod holým nebom, v priestore Kina v bazéne,“ ozrejmila pre spravodajský portál Bystrica 24 jedna z organizátoriek výnimočného podujatia na Gymnáziu Jozefa Gregora Tajovského, Diana Hlaváčová.

Na banskobystrickom gymnáziu sa totiž v pondelok od 15:00 do 19:00 po prvýkrát uskutoční Benefičný Tajácky punč, v rámci ktorého prebehne aj spomínané premietanie Perinbaby. „S nápadom zorganizovať túto akciu na nádvorí školy prišli členovia študentského senátu. Vážim si ich iniciatívu, ale najmä ochotu pomôcť iným,“ povedala riaditeľka školy Mária Sochorová so slovami, že do akcie sa zapojili takmer všetky triedy.

„Triedy pečú perníčky, vyrábajú vianočné ozdoby či pozdravy, ktoré by chceli za dobrovoľný príspevok ponúknuť návštevníkom. Zisk z predaja bude venovaný Nadácii Návrat a ak sa podarí nazbierať niečo navyše, radi by sme zvyšok venovali detskej onkológii,“ vysvetlila benefičný charakter akcie riaditeľka.

„Srdečne pozývame rodičov, bývalých absolventov, ktorí ako viem, si organizujú triedne predvianočné stretnutia a možno privítajú stretnutie s bývalými vyučujúcimi z známom prostredí v nádvorí školy,“ dodala na záver Sochorová so slovami, že pozvaní sú aj všetci priatelia školy.

Čítajte tiež:

Vianočná romantika, ktorú môžu Bystričanom závidieť: V ruke punč, kultový príbeh a výhľad na nočnú panorámu!

Šľachetný čin bystrického hokejového klubu: Čo sa bude diať pred zápasom, rozžiari očká detí z detských domovov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM